‘İskenderun Limanı Ortadoğu’nun En Önemli Limanı Olacak’

‘İskenderun Limanı Ortadoğu’nun En Önemli Limanı Olacak’İskenderun Limak Port Genel Müdürü Oğuz Tümiş, “İskenderun Limanı’nı kontenyner terminaline dönüştürecek şekilde alt yapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Tümiş, İskendurun Limanı’nın Ortadoğu’nun en önemli limanı olacağını aktardı.
İskenderun Limak Port Genel Müdürü Oğuz Tümiş, Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (KİSİAD) üyeleri ile dernek binasında kahvaltıda bir araya geldi. İskenderun ekonomisi ve limandaki gelişmelerin ele alındığı toplantı sohbet ortamında geçti. İskenderun ekonomisinin gelişmesi için çaba sarf ettiklerini belirten KİSİAD Başkanı M.Tamer Eker, “İskenderun Limanını LİMAK firması aldıktan sonra yatırımla birlikte limanda gözle görülür bir hareketlilik de yaşanmaya başladı. Bu da limanın potansiyelini ve LİMAK firmasının ne kadar isabetli bir yatırım yaptığını göstermektedir. Temennimiz, yatırımların bir an önce tamamlanıp, konteyner terminalinin kurulması ile limanın daha aktif hale gelmesidir” dedi.
İskenderun Limak Port Genel Müdürü Oğuz Tümiş ise “Limanda tarama ve derinleştirme çalışmalarımız kontrollü bir şekilde sürüyor. Limana daha büyük ve tonajlı Ro-ro gemilerinin gelmesi için çalışmalar yapmaktayız. Yatırımlar tamamlandığında İskenderun Limanı Ortadoğu’nun en önemli limanı olacak” diye konuştu. Yakın zamanda Suriye ve Hayfa seferlerine de başlayacaklarını ifade eden Tümiş, “Diğer Ortadoğu ülkeleri ile de görüşmelerimiz devam etmektedir. Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle nakliye sektörüne alternatif olarak İskenderun Limanı oldu ve şuan Mısır’a deniz seferleri de devam ediyor. TIR’lar limandan daha güvenli bir şekilde deniz yolu ile taşınıyor ve Mısır’dan Ortadoğu ülkelerine karayolu ile gidiyor. İskenderun Limanı’ndan sefer sayımızı arttırdık ve bu artışlarda talebe göre daha da artacaktır.” şeklinde konuştu.

Önceki İçerikİKEM’li ‘ATAMIZ’ı törenle andı
Sonraki İçerikSUYA SIFIR ZAM!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.