Siyasi Partiler ve STK’lar da Çelenk Sunabilecek

Hatay Valiliği; 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı kapsamında siyasi partilerin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının mezkûr Yönetmeliğin 2’nci maddesinin 6’ncı fıkrası çerçevesinde çelenklerini sunabileceklerini aktardı.

Hatay Valiliği, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programları konusunda tereddütte düşüldüğü ifade edilen konuların açıklığa kavuşturulması için yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:
“Törenlerin icrasında ilgi (a) Yönetmeliğin 2’nci maddesinin 6’ncı ve 9’uncu fıkraları ile 8’inci maddesi hükümleri göz önüne alınarak; 10 Kasım 2012 Cumartesi günü saat 09.05’te tüm İllerde kamu kurum ve kuruluşları bayraklarını güneşin batışına dek yarıya indirecekler, saat 09.05–09.07 arasında sirenler çalınacaktır.
10 Kasım Atatürk’ü Anma programında Mülki İdare Amiri, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanınca çelenkler konulacaktır. Siyasi partiler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları mezkûr Yönetmeliğin 2’nci maddesinin 6’ncı fıkrası çerçevesinde çelenklerini sunabileceklerdir. Programlarda günün anlam ve önemine uygun olarak bilimsel toplantı, konferans, sergi, yarışma, tiyatro gibi anma etkinliklerine yer verilebilecektir.”
Valilik, uygulamaların yer alan düzenlemeler gözönüne alınarak yapılmasını ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.