VALİ CERRAH’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Mahmut Ali Kirmit Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve Okul Aile Birliği üyeleri Vali Cerrah’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Öğrenci ve öğretmenlere İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Mahmut Ali Kirmit Ortaokulu Müdürü Erdal Şekeroğlu, Mahmut Ali Kirmit Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Nermin Akyürek ve İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Habibe Gamga da eşlik etti. Vali Cerrah’a çiçek sunan okul öğrencileri, kendilerine modern bir okul yaptıran Vali Cerrah’a teşekkür ettiler.VALİ CERRAH’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Vali Cerrah, yeni yaptırılan ve eğitime bu yıl açılan okulları için, kendisine teşekkür eden öğrencilere, “Sizler okullarınızda iyi bir eğitim alacaksınız. Daha sonra üniversitede okuyup, bu vatana hizmet edeceksiniz. Bizim amacımız sizlere en modern okulları yapmak ve bu okullarda en iyi eğitimi almanızı sağlamak. İnşallah okulumuzun yanına yapılmakta olan lisemizi de en kısa zamanda tamamlayacağız.”diye konuştu. Öğrencilerden okullarına sahip çıkmalarını da isteyen Vali Cerrah, “Okulunuzu temiz tutun ve koruyun. Çünkü bu okulu sizden sonra gelecek olan öğrencilerde bırakacaksınız.”dedi.

“BİZİM ÇOCUKLARIMIZ ÇOK ZEKİLER”
Osmaniye Valiliği olarak, okulların en donanımlı en modern şekilde yapılması için özen gösterdiklerini de ifade eden Vali Cerrah, okullarda tip projeler kullanılmadığını, daha modern projelerin uygulandığını da kaydederek, okulların sınıflarından çevre düzenlemesine kadar özenle yapıldığını söyledi. Bu noktada, okulların içi kadar bahçesinin de önemli olduğunu belirten Vali Cerrah, “Çocuklarımızın okulda eğitim alırken aynı zamanda doğadan kopmamaları önemli. Bu nedenle okul bahçelerine meyve ağaçları dikilmesini istiyorum. Çünkü çocuklarımızın ağaçları tanımasını lazım. Çağımızda çocuklar bilgisayar başından kalkmıyorlar bu yüzden de hangi meyve hangi ağaçta yetişir bilmiyorlar. Okul bahçesindeki ağaçlardan meyveleri koparırken dallarını kırarlar diye endişeleniyorsanız, bırakın kırsınlar. Yenilerini dikeriz. Çünkü ancak böyle öğrenecekler. Bizim çocuklarımız çok zekiler. Bu nedenle öğrenmeleri için tüm imkanlar seferber edilmeli” dedi.
Ziyaretin devamında konuşan Mahmut Ali Kirmit Ortaokulu Müdürü Erdal Şekeroğlu, öğrencilerin modern bir okulda okumaktan mutlu olduklarını dile getirerek Vali Cerrah’a okulun tüm öğrencileri adına teşekkür etti. Okullarında hem Mahmut Ali Kirmit Ortaokulu hem de İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin eğitim gördüğünü ifade eden Erdal Şekeroğlu, okulda 1150 öğrenci ve 60 öğretmen bulunduğunu kaydetti.
Vali Celalettin Cerrah, İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin sürekli Mahmut Ali Kirmit Ortaokulu’nda eğitim görmeyeceklerini belirterek, “İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimize ayrı bir ortaokul sözümüz var. İmam Hatip Ortaokulumuz müstakil olacak. Bir hayırseverimiz okulumuzu yaptıracak. İnşallah gelecek yıl öğrencilerimiz kendi okullarında eğitimlerine devam edecekler” dedi.

VATAN VE BAYRAK KAVRAMLARI DA ÖĞRETİLMELİDİR”
Sözlerinin devamında öğretmenlerden çocuklara vatan ve bayrak kavramlarını öğretmelerini de isteyen Vali Cerrah, “Öğretmenlerden isteğim, sınıfta birkaç dakika da olsa, vatanın, bayrağın ne demek olduğunu çocuklarımıza öğretmeleri. Çünkü vatan olmazsa kuru bir kalabalıktan başka hiçbir şey olamayız. O nedenle çocuklarımızın bu bilinçle büyümeleri, bu eğitimi almaları çok önemli” diye konuştu.
Ziyaret sonunda öğrenciler okul konusunda bazı isteklerini Vali Cerrah’a ilettiler. Vali Cerrah da “Öğrencilerimizin bize ilettikleri her sorunu en kısa sürede çözmeye çalışırız. Çünkü onların eğitimi benim için her şeyden önemli. Onların en modern okullarda en iyi eğitimi almalarını sağlamak bizim önceliğimiz” dedi.

Önceki İçerikCUMHURİYET KUPASI 7. KEZ ATALAR’IN OLDU
Sonraki İçerikSözünden dönenin elektriği kesilsin!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.