ABM Gümrük Uzlaşma Danışmanlık Firması yol haritanız olacak

ABM Gümrük Uzlaşma Danışmanlık Firması yol haritanız olacakEmekli Gümrük Başkontrolörü ve Gümrük Müşaviri Mehmet Çardak, ABM Gümrük Uzlaşma ve Danışmanlık firması kurdu.
Gümrük, dış Ticaret ve kambiyo konularında sahip olduğu deneyimle çalışmalarını sürdüren emekli Gümrük Başkontrolörü ve Gümrük Müşaviri Mehmet Çardak, ABM Gümrük Uzlaşma & Danışmanlık firması ile özellikle gümrük vergi sisteminden kaynaklanan ihtilaflı konularda gümrük yükümlülerine hizmet vermeyi hedefliyor.
İstanbul ve Mersin’de kurulu bulunan EKİNOKS Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.’ne ait bürolarda gümrük müşavirliği hizmeti sağladıklarını kaydeden Gümrük Müşaviri Mehmet Çardak, “Uzmanlığımız gümrük alanımızın yanı sıra artık gümrük vergi sisteminden kaynaklanan ihtilaflı konularla ilgili olarak Gümrük Uzlaşma Yönetmeliği, Sonradan Kontrol ve Riskli İşlemlerin Kontrolü Yönetmeliği ile 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında eğitim ve danışmanlık alanında da hizmet vereceğiz. Başta Hatay, Mersin ve İstanbul’da olmak üzere Türkiye genelinde eğitim, rehberlik, danışmanlık ve bilirkişilik hizmetlerini profesyonelce vermeyi hedefliyoruz.” dedi.

DÜRÜST İLKELERİMİZ VE SERİ ÇALIŞMALARIMIZ İLE TÜRKİYE’DE ÖNCÜYÜZ
EKİNOKS Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti. ile gümrükleme hizmetini uzman kadrolar ve asgari ücret ile sunmayı amaçladıklarını ifade eden Çardak, “İstanbul ve Mersin’in yanı sıra gümrük ve dış ticaret işlemlerinin yoğun olduğu diğer yerleşim yerleri ile gümrüklerde de hizmet vermeye başlayacağız. Gümrükleme konusunda dürüst ilkelerimiz ve seri çalışmalarımız ile Türkiye’de öncüyüz. Yıllardır bu sektörün içerisindeyiz. Hatta gümrük ve dış ticaret konularında yayımlanan makalelerimiz ile gündemi belirliyoruz. Bu deneyim bize eğitim, rehberlik, danışmanlık ve bilirkişilik konularında da büyük avantaj sağlayacak.” diye konuştu.

LOJİSTİK FİRMALARINA DANIŞMANLIK VE BİLİRKİŞİLİK HİZMETLERİ SAĞLAYACAĞIZ
İskenderun’da (Hatay) yeni faaliyete geçen ABM Gümrük Uzlaşma & Danışmanlık firmasının en büyük iddiasının sunacağı danışmanlık ve bilirkişilik avantajı olduğunu vurgulayan Mehmet Çardak, “Gümrük Kanunu ve ilgili diğer kanunlar kapsamında gümrük yükümlülüğü doğan ve gümrük idarelerince tahsili gereken gümrük vergileri ile para cezalarına ilişkin itirazlarda veya uzlaşma başvurularında profesyonelce danışmanlık hizmeti sunacağız. Ayrıca Doğu Akdeniz çevresindeki illerde faaliyet gösteren ithalatçı, imalatçı ve ihracatçı firmalar ile uluslararası lojistik firmalarına rehberlik, danışmanlık ve bilirkişilik hizmetleri de sağlayacağız” bilgisini verdi.

İHRACATTA YENİ ADIM ATACAKLARA DESTEK
Yeni firmalar ile bugüne kadar vitrine çıkmamış veya ihracata yeni başlamış genç işadamlarına eğitim ve danışmanlık desteği vereceklerini de kaydeden Çardak, “Yeni ihracatçılar eğitim ve danışmanlık desteğimiz ile çok kısa sürede profesyonel hale gelecekler ve kurumsallaşacaklar. Yeni girişimcilerin ve ihracatçıların bize yoğun ilgi göstereceklerine eminim. Dış ticaret âleminin eğitmeni, rehberi ve danışmanı olacağız” dedi.

Mehmet Çardak, “Gümrük, dış ticaret, kambiyo, kaçakçılık, teşvik, lojistik ve Avrupa Birliği mevzuatından kaynaklanan ihtilaflı konularda ithalatçıların, imalatçıların, ihracatçıların ve uluslararası taşımacıların beklentileriniz karşılayacağız. Tüm gümrük yükümlülerinin rehberi ve danışmanı olmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.