“Cumhuriyetimiz Sağlam Temeller Üzerinde Yükseliyor”

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Cumhuriyet’in 89.yıldönümü dolayısı ile Anemon Otel’de Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenledi. Vali Lekesiz, eşi Zehra Lekesiz ile birlikte konuklarını salonun girişinde karşıladı.
Resepsiyona, Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Garnizon Komutanı P.Kurmay Albay Hasan Polat, Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Hatay Barosu Başkanı Av. Sinan Akgöl, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutan Vekili J.Yb. Eşref Torun, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Siyasi Parti Temsilcileri, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Alevi Cemaati temsilcisi Nasrettin Eskiocak, Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ermeni Cemaati adına Cem Çapar, Ortodoks Kilisesi Ruhani Liderleri Jan Delüller ve Dimitri Doğum, Ehlibeyt Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Yeral, kurum ve kuruluşların müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, konuklara hitaben yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin, sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesi olduğunu kaydederek, demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı gibi çağdaş temel değerler üzerinde yükselen Cumhuriyetimizin temellerinin oldukça sağlam olduğunu vurguladı.“Cumhuriyetimiz Sağlam Temeller Üzerinde Yükseliyor”
Vali Lekesiz, 89 yıl içerisinde; eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirildiğini, ülkemizin pek çok ülke için örnek ve model duruma geldiğini söyledi.
Farklı görüş ve düşüncelerin yüzyıllardır bir arada barış içinde yaşadığı ilimizin, geleceğe kararlı bir şekilde yürüdüğünü ifade eden Vali Lekesiz, ‘İlimiz tüm dünyanın örnek alacağı güzel bir modeldir. Sevgi, barış ve hoşgörüyü yaşatmanızdan dolayı siz değerli Hataylılara teşekkür ederim.’dedi.
Lekesiz, ‘Başta Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin olmak üzere Milletvekillerimize, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, Üniversitemize, tüm resmi kurum ve kuruluşlarımıza, meslek odalarımıza, kısacası ilimizin tüm dinamiklerine, ilimizin her konuda gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla ortaya koydukları özverili çalışmalarından dolayı da ayrıca teşekkür ederim‘ dedi.
Gecede, talasemi hastası olan ilköğretim okulu öğrencisi Ahmet Yıldız da büyük bir coşkuyla ezbere okuduğu İstiklal Marşı ile davetlilerden büyük alkış aldı. Vali Lekesiz, küçük Ahmet’i kutlayarak diz üstü bilgisayar hediye etti.
Daha sonra eşi Zehra Lekesiz ile birlikte konukların masalarını tek tek gezerek onlarla sohbet eden Vali Lekesiz, Cumhuriyet Pastasını da, Garnizon Komutanımız, Antakya Belediye Başkan Vekilimiz, Cumhuriyet Başsavcımız ve eşleri ile gazimiz, şehit babası, şehit annesi Türkiye büyükler rekortmeni atletimiz, polis memurumuz, huzurevi sakinimiz, askerimiz ile birlikte kesti. Valimiz Sayın Lekesiz ve protokolün diğer üyeleri şehit yakınlarına, gazimize, huzurevi sakinine, asker ve polisimize pasta ikram ettiler.
Vali Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz, Resepsiyonun sona ermesi ile birlikte konuklarını kapıda tek tek uğurladı. Konuklara günün anısına birer karanfil verildi.

Önceki İçerikTÜRKONFED, SURİYE İLE İLGİLİ EKONOMİK SONUÇLARI ELE ALACAK
Sonraki İçerikİdarenin incileri mi dökülürdü?
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.