“Dostlarımızın desteğini gördük”

Geleneksel Payas Kent Bayramlaşması’na, Payas’ta yoğun ilgi vardı.
Kötü hava şartları nedeniyle bu yıl ki Kurban Bayramı bayramlaşması Belediye Kültür Sarayı’nda yapıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği bayramlaşma merasiminde, bayram duası okundu ardından Payas Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkanı Bekir Altan konuşma yaptı.“Dostlarımızın desteğini gördük”
Başkan Altan yaptığı konuşmada, “Biliyorsunuz, Türkiye genelinde yeni oluşturulacak 13 Büyükşehir ile birlikte Hatay da üç tane ilçe yapılacak Payas, Arsuz ve Defne oluşturulmak suretiyle biz de yolumuza bundan sonra ilçe olarak devam edeceğiz diye büyük bir beklenti ve büyük bir ümit vardı. Bu çalışmayı da heyecanla bekliyorduk. İlk genel kurula gelmeden önce 13 Büyükşehir oluşturulması ile alakalı taslak çalışmaları komisyonda görüşülmeye geldiğinde yapılan ilanda bir hayal kırıklığı ile karşılaştık. Payas bu ilçelerin dışına çıkarılmıştı. İlk görüştüğümüz ilgililer nüfusumuzun 50 bin altında olmasından dolayı bu listenin dışında kaldığımızı ifade ettiler. Ne yapmamız gerekiyor diye düşündüğümüzde hemen yan taraftaki Karayılan beldesini veya Özerli mahallesinin bir kısmını aldığımızda nüfusumuz 50 bin üzerine çıkıyordu. Bu çalışma ile meclise gittik. Fakat Dörtyol, Özerli mahallesini, İskenderun’da, Karayılan beldesini vermemek üzere yoğun bir çalışmaya girdiler. Onların yoğun karşı çalışması ile başka yollar denemeye başladık. Bu arada Adalet Bakanımızın yoğun mesai sarf ederek 50 bin nüfusu aşağıya çekmeye çalıştı, il başkanımız İsmail Kimyeci ilk andan Başbakanımıza gidinceye kadar bizi yalnız bırakmaması bir ömür boyu unutulmayacak bir vefa göstergesidir. Sizlerin huzurunda Adalet Bakanımıza, İl Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bu çalışmalar esnasında bizi yalnız bırakmayan ve büyük bir fedakarlık yapan Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman’a çok teşekkür ederim. Kendisi tüm beldesi ile birlikte Payas’a bağlanmak isteyerek desteklerini sunmuşlardır.
Payas’ın konumu ve tarihi ile ilgili Başbakanımıza verilen bilgiler neticesinde nüfus kriteri 50 binden 20 bine düşürülerek, Payas’ımız ilçe olmayı hak etmiştir. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan dostlarımızı, yapılan çalışmalarla ülke gündeminde yer alarak sesimizi duyuran siz değerli halkıma canı gönülden teşekkür ediyor ve üç bayramı birlikte yaşamanın mutluluğunu paylaşıyorum” diyerek, tarihi Payas’ın ilçe olması yolunda yaptığı mücadeleyi anlattı. Başkan Altan ayrıca, Payas için yapılan mücadele ile nüfus kriterine uyan Zonguldak iline bağlı iki beldenin de ilçe olduğunu belirtti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.