Cumhuriyet 89 yaşında!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. Yıldönümü dolayısıyla İskenderun’da düzenlenen kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu. Kutlama programı kapsamında, 28 Ekim günü Atatürk Anıt Alanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi.
Törende, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek Atatürk Anıtı’nda çelenk sundu.
Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız okundu ve şanlı bayrağımız göndere çekildi.Cumhuriyet 89 yaşında!
29 Ekim günü İskenderun Kaymakamlığı’nda, Kaymakam Ali İhsan Su, şehir protokolünün tebriklerini kabul etti.
Atatürk Bulvarı’nda yapılan kutlama programına, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve diğer protokol üyeleri ile STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, halkı selamlayarak, Cumhuriyet Bayramını kutladı.
Minik öğrenciler, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek’e çiçek verdi.Cumhuriyet 89 yaşında!
İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, günün anlam ve önemine ilişkin konuşan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 29 Ekim 1923’de kurarak bize emanet ettiği cumhuriyetimizin 89. Yıldönümünü coşku ve kıvançla kutluyoruz. Kutlu olsun. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı özgürlük meşalesini kurtuluş savaşı zaferiyle sonuçlandırmış ve cumhuriyet ile taçlandırmıştır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği cumhuriyet milletimize bırakılmış en büyük miras ve değerdir” dedi.
Kutlama programı, Türk Hava Kurumu’nun gösterisi, şiirler, halkoyunları gösterisi, tören geçidi ile devam etti.
Törene katılan halkın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan İskenderun Belediye Başkanı ve Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, kutlama programında görev alanları ve öğrencileri tebrik etti.
Cumhuriyet 89 yaşında!

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.