Yapeks Tadilat Fuarı!

Valilik düzeyinde katılan tek il Hatay oldu..

Uluslararası YAPEX Fuarları kapsamında gerçekleştirilen ‘Yapex Tadilat Fuarı’, Antalya Expo Center’da‘ Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasının Korunması” teması ile başladı.
Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) işbirliğinde,Tarihi Kentler Birliği ve Avrupa Tarihi Kentler Birliği (Heritage Europe) destekleri ile düzenlenen fuar, kültür mirasını oluşturan eski ve yakın dönem mimari ve arkeolojik eserlerin restorasyonu, korunması, işlevlendirilmesi ve geleceğe aktarılması için çalışmalar yapan tüm yatırımcı, projeci ve üretici unsurları bir araya getirdi.Yapeks Tadilat Fuarı!
Yenileme alanındaki bilgi birikimlerini, deneyimleri ve projeleri, malzeme ve üretim teknolojilerini buluşturmak amacıyla düzenlenen fuar; tarihsel yapıların, yerelden ulusala, ulusaldan evrensele aktarılması için çağdaş ilkelerle onarılması, yenilenmesi ve yeni işlevlerle kullanılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. Ulusal ve uluslararası düzeyde 281 kurum ve kuruluşun katılacağı fuar kapsamında Valilik düzeyinde katılan tek il Hatay oldu. Hatay standı, ÇEKÜL Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Antalya kültür işlerinden sorumlu Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akay, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve beraberlerindeki kalabalık bir heyet tarafından ziyaret edildi.
ÇEKÜL Başkanı Prof. Dr. Sözen ziyaretinde, Hatay’daki tarihsel dokunun ayağa kaldırılmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ve Hatay’daki çalışmaları takdirle karşıladığını söyledi. Fuarda sergilediği çalışmalarıyla ilgi odağı olan standımızda ziyaretçilere Hatay’ın yöresel lezzetleri ikram edildi ve ilimiz hakkında bilgi verilerek tanıtımı sağlandı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.