TEKİN KARDEŞLERDEN EĞİTİME BÜYÜK KATKI

Hayırsever Naciye Düzen, çocukları Oktay ve Suna Tekin tarafından Anaokulu bahçesine yaptırılacak Naciye Düzen İlköğretim Okulu’nun temeline düzenlenen törenle ilk harç kondu.
Törene İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, Hayırsever Naciye Düzen, çocukları Oktay ve Suna Tekin, İskenderun İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Düzen katıldı.
Eğitimci Oktay Tekin, kardeşi ile annesinin arzusu üzerine eğitimci oldukları için Naciye Düzen Anaokulunun hemen karşısına yeni bir bina ile İlköğretim Okulu yaptırmaya karar verdiklerini söyledi.TEKİN KARDEŞLERDEN EĞİTİME BÜYÜK KATKI
Eğitime olan sevgileri nedeniyle Naciye Düzen Anaokuluna bir ek bina yaparak çocukların ileride kendi okullarında devam etmelerini sağlamak amacı ile ilköğretim okulu binasını ayrıca yaptırmaya karar verdiklerini vurgulayan Tekin “Biz çok mutluyuz. Çünkü hem annemizin isteğini yerine getirdik hem de eğitime faydalı olabilmek için güzel adımlar attık. İnşallah bu tür eserler memleketimize faydalı olur. Yapılan ek binamız ilkokul olacak. Buradaki amaç velilerimizin bize iletmiş olduğu istekleri bir nebze de olsa yerine getirmektir. Veliler çocuklarının okulumuzu çok sevdiğini ve devamında da çocuklarını bu okulda okutmak istediklerini söylediler. Biz de onların isteğini kırmadık. Çocuklar için şu çok önemlidir” diye konuştu.
Çocukları alıştıkları ortamlardan uzaklaştırmamak gerektiğini sözlerine ekleyen Tekin “Şimdi burada okuyan çocuklarımız önümüzdeki yıllarda da aynı okulda okumaya devam edecekler. Bu okulu bir kampus gibi düşündük. Arada yol açıp iki okulu bileştireceğiz. Ömrümüz olduğu sürece de eğitime katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından kurbanlar kesildi ve inşaat yapımına başlandı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.