“Kadının ekonomiye katılımını ve katkısını arttıracağız”

Kurucu Başkanlığı’nı Zekiye Yiğitbaşı’nın yaptığı Hatay İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği, 20 Ekim 2012 ‘de yaptığı Olağan Genel Kurul’da yeni Yönetim Kurulu’nu seçti.
Aynı zamanda üye 26 işkadını, Hatay İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği olarak, faaliyetlerini, Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (International Federation of Business and Professional Women- BPWIF) bünyesinde devam ettirmeye oybirliği ile karar verdi.“Kadının ekonomiye katılımını ve katkısını arttıracağız”
Hatay İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Olağan Genel Kurulu’na, Uluslararası BPW Federasyonu Dünya Başkanı Freda Miriklis, BPW Türkiye Federasyonu Başkanı Arzu Özyol, BPW Türkiye Federasyonu Başkan Yardımcısı Dr. Serap Çuhadaroğlu, Genel Sekreter İpek İşbitiren ve BPW Adana Kulübü Başkanı Esra Özden ve üyeleri katıldı.
Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan Kurucu Başkan Zekiye Yiğitbaşı,
“Bugün burada birbirinden değerli 26 ismin üyesi olduğu Hatay İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. BPW Dünya Başkanı Freda Miriklis, BPW Türkiye Federasyonu Başkanı Arzu Özyol ve Federasyon Yönetim Kurulu üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür ederiz. Derneğimiz, BPW bünyesine katılarak, kadının toplumsal hayata katılımını engelleyen cinsiyet eşitsizliğinin, her türlü ekonomik, sosyal, kültürel ve yasal engellerin ortadan kaldırılması için çalışmaya, öncelikli olarak yerel olmakla birlikte, ulusal ve uluslararası süreçlerde yer alarak, iletişim ağları kurmaya, rehberlik ve lobicilik faaliyetlerinde bulunmaya, kadının ekonomiye katılımını ve katkısını arttırarak toplum her kesiminde yönetici ve karar verici statülere ulaşarak hakettiği yere ulaşmasına gönüllü olarak hizmet vermek istiyoruz. Çalışmalarımızın sürdürülebilir olması ve gelecek nesiller boyunca da devamının sağlanabilmesi için dernek çatımıza genç kızlarımızın da katılımını sağlamak arzusundayız. Genel Kurul’un ve Uluslararası BPW Federasyonu’nun da uygun görmesi halinde dernek olarak biz de bu federasyon çatısı altında olmayı arzu ediyoruz” dedi.
BPW Türkiye Federasyonu Başkanı Arzu Özyol ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “5 kıtada 100’ü aşkın ülkede 30 bin üyeye sahip olan BPW, Dr. Lena Maddison Philips tarafından, 1919 yılında ABD’de kurulmuştur. BM Ekonomik ve Sosyal İşler Konseyi (ECOSOC)’nde Danışman statüsünde bulunan aynı zamanda Avrupa Konseyi’nde katılımcı statüsünde bulunmaktadır. 2006’dan beri Türkiye’de faaliyetlerimizi artan kulüp ve nitelikli üye sayımızla büyük bir azim ile devam ettirmekteyiz. Özellikle uluslararası süreçlerin içinde aktif olarak yer alıyor ve Türkiye’de de bu uygulamalara devam ediyoruz. Şu anda üzerinde odaklandığımız çalışma, tüm dünyada Birleşmiş Milletler Kadın Örgütü (UN Women) ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) ortaklığı ile yürütülen “WEPS-Kadıların Güçlendirilmesi Prensipleri – Eşitlik İş Demektir” sloganı ile yürütülen projedir. Bu konudaki 3.ncü etkinliğimiz 31 Ekim’de İstanbul’da kamu ve özel sektörden pek çok üst düzey yetkilinin katılacağı basın toplantısı ile devam edecektir. Aramıza yeni katılan Hatay Kulübü, kentin tüm ayrıcalıklarını BPW dünyasına taşıyacaktır. Hatay İpeği gibi 26 “İpek Kadın”ın bir araya gelmesiyle oluşan bu örgütlenme bizleri çok mutlu etti. Geleceğe dair, sizlere son derece inaçlıyız, umutluyuz ve her zaman yanınızdayız” dedi.
Hatay İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği’nin Genel Kurulu’na katılmak üzere Avustralya’dan özel olarak Hatay’a gelen Uluslararası BPW Federasyonu Başkanı Freda Miriklis de Hatay’da olmaktan son derece mutlu olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:
“Hatay’da olmaktan dolayı hem Federasyonum hem de şahsım adına çok mutluyum. Bölgede ve Hatay’da geçirdiğim bu kısa süre bile bana kadınlarınızın, şehrin tarih ve kültüründen gelen mozaik yapısının ayrıcalığı ile ne kadar renkli, üretken, katılımcı ve çevresine yön verebilecek kadar güçlü olduğuna inanmamı sağladı. Bugünden itibaren sizlerle aynı çatı altında çalışabilecek olmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyuyorum.”
Hatay İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu; Nevide Kimyon, Zekiye Yiğitbaşı, Emine Pehlivan, Yasemin Şakar, Melisa Kara, Nevin Yalım, Leyla Cilli, Resmiye Çolakoğlu, Yonca Çolakoğlu.
Yönetim Kurulu, önümüzdeki hafta toplanarak görev dağılımını yaparak faaliyetlerine hızla başlayacak.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.