“İskenderun büyümeli”

İskenderun Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (İMOK) Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i ziyaret etti

Kentimizdeki meslek odalarından oluşan İskenderun Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (İMOK), İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i ziyaret ederek, Hatay’ın ‘büyükşehir’ statüsünde olması ve İskenderun’un sınırının ikiye bölünmesi tasarısıyla ilgili görüş bildirdi.
Makamda gerçekleşen ziyarette, İskenderun’un sınır bütünlüğünün korunması amacıyla güçbirliği oluşturulması ve geniş kapsamlı toplantı düzenlenmesi konusunda hemfikir olundu.“İskenderun büyümeli”
Ziyarette yaptığı konuşmasında, İskenderun’un il olmayı çoktan hakettiğini, tasarıyla İskenderun’un sınırlarında değişiklik yapıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Şehircilik ve belediye olarak tasarıya bakıyorum. Halkın oylarıyla İskenderun’un, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini korumak üzere bize görev verilmiştir. Bu bilinçle ve veballe gereğini yapmak zorundayız” dedi. Doğu Akdeniz’in en stratejik noktasında bulunan liman ve yatırımlarla İskenderun’un büyüyeceğinin altını çizen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, kuzeyin yatırımlarla daha da sanayileşeceğini, konut alanı büyümesinin güney tarafından Karaağaç ve Nardüzü’ne doğru gelişeceğini söyledi. Yapılması planlanan otellere de dikkat çeken Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Nardüzü ve Karaağaç’ın İskenderun sınırları içinde olması gerektiğini kaydetti. Tasarıyla gelişecek olan yerlerin tamamen Arsuz’a geçtiğini belirten İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, şu anda İkem kolejinden başlayan Karaağaç sınırının tasarıyla Adliye binasından başlayarak kentsel gelişime açık olan alanların Arsuz ilçesine bağlanmış olacağını vurguladı.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, buradaki vatandaşların belediye ile olan işlerinde, 10 lira tutarında su veya emlak borcunu ödemek için Arsuz’a gitmek ve su borcu kadar dolmuş ücreti de ödemek durumunda kalacağına dikkat çekti. İskenderun Belediyesi’nin e-belediyecilik sistemi oluşturarak teknolojiyi belediye hizmetlerinde yararlandırdığını, Arsuz’da bu potansiyelin olmadığını, bu olanağın uzun süre sağlanamayacağını vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Vatandaş bize olan ödemesini e-belediyecilik sistemiyle yapabiliyor ama birden bire Arsuz’a bağlandığında vatandaş kendisi ödemek zorunda kalacak. Bu büyük sıkıntıya neden olacak” diye konuştu.
Yapılan tasarıyla büyümekte ve gelişmekte olan İskenderun’un sıkışacağının altını çizen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Şu an birlikte olmamız İskenderun halkı için çok önem taşıyor. İskenderun büyüyecek kenttir. Bütünlüğü bozulmamalı. İskenderun kardeşçe, bir arada, rahatça yaşanabilen, huzurun ve barışın hakim olduğu son derece örnek bir kenttir. Aslında en doğru ve gerçekçi olanı Karaağaç ve Nardüzü’nün İskenderun sınırları içinde olmasıdır” dedi.
Ziyarette konuşan, İskenderun Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (İMOK) dönem sözcüsü Alaaddin Özbülbül, “Biz de bundan yola çıkarak geldik. Bundan sonra adımlarımızı daha sıkı atmak istiyoruz” diye konuştu ve tüm kesimlerin biraraya gelerek güç birliği oluşturmasıyla İskenderun’un geleceği için herkesin elini taşın altına koyacağını vurguladı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.