Erken Teşhis Hayat Kurtarır!

1 – 31 Ekim tarihleri arasında kutlanan Meme Kanseri Bilinçlendirme ayı dolayısıyla İskenderun Toplum Sağlığı Eğitim Birimleri eğitmenleri tarafından İskenderun Prime Mall AVM’ de stant kurdular.
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ve İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen ve İskenderun Toplum Sağlığı Eğitim Birimleri eğitmenleri tarafından lise son sınıf ve vatandaşlara yönelik bilgilendirme organizasyonlarına ara verilmeden devam ediliyor. Son olarak vatandaşlarını bilgilendirmeye yönelik İskenderun Prime Mall AVM’ de stant kuran İskenderun Toplum Sağlığı Eğitim Birimleri eğitmenleri vatandaşlara meme kanserinde erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu vurguladılar. Konu ile bilgi veren İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı Toplum Sağlığı Eğitim Birimi eğitici Hemşiresi Tuğba Bilgin ‘’İskenderun’da bir ay boyunca vatandaşlara meme kanserinde hakkında bilinmesi gereken bilgileri aktardıklarını ve aktarmaya da devam edeceklerini söyledi.’’ Erken Teşhis Hayat Kurtarır!
Bilgin, “Bugün arkadaşlarımızla beraber 1 – 31 Ekim meme kanseri bilinçlendirme ayı olduğundan İskenderun Prime Mall AVM’ de bir stant kurduk. Bu standın dışında İskenderun’a bağlı okullarda ve İskenderun Halk Eğitim Merkezi’nde eğitimlerimiz devam etmektedir. Bir ay boyunca gerek halka gerekse lise son sınıfta okuyan genç öğrencilerimize bu konu ile ilgili eğitim vererek meme kanserinde erken teşhisin önemini ve erken teşhiste hayat kurtarmanın önemini anlatıyoruz. Bilindiği gibi meme kanseri diğer kanserlere oranla erken teşhisle hayat kurtarma olasılığı çok yüksek bir hastalık türü. Örneğin akciğer kanserinde böyle bir şansımız yok. Çağımızda kişi hastalığa yakalandıktan sonra erken teşhis sayesinde tedavi yöntemi ile hayatını devam ettirebiliyor. Bu yüzden 1 – 31 Ekim tarihleri arasında bir ay boyunca Türkiye genelinde bu gibi etkinlikler yapılıyor halkımızı bilinçlendirmek amacı ile. Bugün de İskenderun Prime Mall AVM’ de böyle bir stant kurarak halkımızı bilinçlendirmek istedik. Broşür dağıtıyoruz, halkımıza bilgiler veriyoruz” dedi.
Bilgin’’Ayrıca İskenderun’a yakın bir zaman içinde KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) kurulacağını da söyledi. 49 – 50 yaşındaki bayanların ücretsiz olarak faydalanabileceği bu birimde kanser tarama testinin yapılacağını sözlerine ekledi. ‘’

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.