“ÇOCUKLARI ÇOK SEVİYORUM, ONLARIN EN İYİ EĞİTİMİ ALMALARINI İSTİYORUM”

Betong Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever İşadamı Fadıl Bulut tarafından yaptırılacak olan 24 derslikli Betong İlkokulu’nun temeli atıldı. Ahmet Yesevi Mahallesine yaptırılacak olan okulun temel atma törenine Vali Celalettin Cerrah, Belediye Başkanı Kadir Kara, Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Özkan, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Baro Başkanı Hamza Tor, İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Acar, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Betong Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Bulut ve Yönetim Kurulu üyeleri, Sivil toplum Kuruluşları Temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
“ÇOCUKLARI ÇOK SEVİYORUM,  ONLARIN EN İYİ EĞİTİMİ ALMALARINI İSTİYORUM”
CERRAH’I TEŞEKKÜR PANKARTLARIYLA KARŞILADILAR
Tören alanına gelen Vali Celalettin Cerrah’ı küçük öğrenciler ellerinde teşekkür pankartlarıyla karşıladılar. “Sayın Valimiz Eğitimimize Verdiğiniz Büyük Katkı İçin Teşekkür Ederiz”, “Çocukları Çok Seven Değerli Valimiz, Osmaniyeli Öğrenciler Sizi Çok Seviyor”, “Sayın Valimizin Eğitim Seferberliğine Destek Olan Tüm Hayırseverlere Şükranlarımızı Sunarız”, “Kıymetli Hayırsever Bize Yaptığınız Bu Güzel Okul İçin Teşekkür Ederiz” yazılı pankartları ellerinde taşıyan öğrenciler Vali Cerrah’a mahallelerine yapılan okul için teşekkür ettiler.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan temel atma töreninin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Kılıç, “Devlet-millet el ele vererek bugün yeni bir okulumuzun temelini daha atıyoruz. Hayırsever işadamlarımızın da katkılarıyla 9 anaokulu, 39 anasınıfı, 28 ilkokul ve ortaokul, 15 lise ve dengi okul olmak üzere toplam 55 okul 3 yıl gibi kısa bir süre içerisinde Osmaniye’mize kazandırılmıştır” dedi.
Vali Cerrah, sözlerinin devamında eğitim yatırımlarına çok önem verdiğini de belirterek, “Okullarımızın bir kısmı devlet ödeneği ile bir kısmı da hayırsever işadamlarımızın katkılarıyla yapıldı. Osmaniye Organize Sanayi Bölgemizde yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımıza okul ihtiyacımız olduğunu söylediğimizde, hem yatırım yapıyorlar hem de ilimize ilköğretim okulları ve liseler kazandırıyorlar. Bugün temelini attığımız 24 derslikli ilkokulumuz, Hayırsever İşadamımız Betong Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Bulut tarafından yaptırılıyor. Kendisine ilimizin eğitimine yaptığı katkı nedeniyle teşekkür ediyorum.”dedi. Vali Cerrah, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyelerinin de hayırseverlerin eğitime yaptığı katkılarda önemli bir payı olduğunu kaydederek, kendilerine tek tek teşekkür etti.
Vali Celalettin Cerrah, Ahmet Yesevi Mahallesi sakinlerinin kendisinden okul talep ettiğini de ifade ederek, “Velilerimiz, mahallelerinde 1000’e yakın öğrenci bulunduğunu, bu çocukların çevre yolunu ve D–400 karayolunu geçerek okula gittiklerini söyleyerek benden mahallelerine okul yapmamı istediler. Ben de velilerimize en kısa sürede mahallelerine okul yapacağıma dair söz verdim. Bugün sözümü yerine getirmenin mutluluğunu duyuyorum. Velilerimize, mahallemizin okul ihtiyacını bana ilettikleri için teşekkür ediyorum.”dedi.
Vali Cerrah, sözlerinin sonunda insana yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu söyleyerek, “Okullarımızın temelini atmaya devam edeceğiz. Okul yapmak konusunda hiçbir engel tanımıyorum. Önümüzdeki günlerde Toprakkale’de 24 derslikli bir İmam Hatip Ortaokulunun ve hemen onun yanına da bir Anadolu Lisesinin temelini atacağız. Ayrıca Kız Meslek Lisemizin temeli de yine önümüzdeki günlerde atılacak. Bu hızla gidersek, gelecek yıl, Osmaniye’nin okul ihtiyacı kalmayacaktır. ” dedi. Vali Cerrah, sözlerini eğitim konusunda katkısı olan herkese teşekkür ederek bitirdi.
Konuşmaların bitiminde, Alibeyli Camisi İmamı Yunus Çetinkaya dualar okudu. Duanın ardından Vali Celalettin Cerrah, Hayırsever İşadamı Fadıl Bulut ve diğer protokol üyeleri tarafından okulun temeli atıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.