“Proje sayesinde ziyaretçi sayısı yüzde 200 arttı”

Musa Ağacı Piknik Alanı ve Defne Yolu’nda İnceleme.. Vali Lekesiz:

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Samandağ ilçesi Hıdırbey Köyü’nde tarihi Musa Ağacı piknik alanında ve Defne Yolu’nda incelemelerde bulundu.
İlçe Kaymakamı Süleyman Özçakıcı’dan proje kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler alan Vali Lekesiz yapığı değerlendirmede, ‘Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur Atasözü’nün çarpıcı örneğini burada yaşıyoruz. İşimizi ciddiye alırsak standartlarımızı da yükseltiriz. Burada ağacı merkeze alarak bir çevre düzenlemesi projesi ile başladık, bu proje bitince buraya gelen ziyaretçi sayısı yüzde 200 arttı’ dedi.“Proje sayesinde ziyaretçi sayısı yüzde 200 arttı”
İlimizin sayısız değerlerinin ayağa kaldırması ile, ilimize gelecek ziyaretçi sayısının artmasının hedeflendiğini kaydeden Lekesiz, ‘Hıdırbey Köyü ile ilgili olarak kurumsal kimlik çalışması yapılıyor. Bölge için bir logo hazırlanıyor. Yörenin insanının ürettiği ürünlerle ilgili standart ambalaj hazırlanıyor. Naylon ve benzeri poşette ürün satılmayacak, her şey düzenli ve tertipli olacak. Ürünlerin üzerinde, ürünü tanıtan ve müşteriye güven telkin eden bilgiler yer alacak. Hijyen kurallarına ve fiyat standardına uyulacak’ diye konuştu.
İlimizin sayısız değerleri arasında yer alan defne bitkisinden, 3 bin 500 ailenin geçimini sağladığını hatırlatan Lekesiz, ‘Defnenin hem dikim alanını, hem bundan geçimini sağlayan aile sayısını, hem de elde ettiğimiz kazancı artırmak istiyoruz. Geçtiğimiz yıl bu kapsamda yapılan çalışmalardan biri de 50 bin adet defne fidanını toprakla buluşturmaktı. Bu yıl ise en az 150 bin adet defne fidanı toprakla buluşturulacak. Ayrıca buraya bir Defne Yolu yapıyoruz’ dedi. Lekesiz ziyareti kapsamında ayrıca, yöre insanının el emeği ürünlerini sergiledikleri stantları da gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Ev yapımı ceviz reçelinin standartlara uygun ambalajını yakından inceleyen ve gerekli kurallara uyduğu için üreticiye teşekkür eden Lekesiz, söz konusu ambalajın diğer üreticiler için de örnek teşkil etmesini istedi.
Vali Lekesiz daha sonra beraberindekilerle birlikte Defne Yolu’nda incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İncelemelere, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Toroslar EDAŞ Hatay İl Müdürü İlhan Karabulut, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, meclis üyeleri, İl Mahalli İdareler Müdürü Lütfü Şaklar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yavuz Açıkbaş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Metin Gezer ile diğer ilgililer katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.