Komutanlar sıfır noktasında

Komutanlar sıfır noktasındaGenelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Suriye sınırındaki birliklerde incelemelerde bulundu.
Hatay’da sınır birliklerini denetleyen Özel’e, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç’ın da eşlik ettiği öğrenildi.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile yanındaki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Hatay’ın Altınözü İlçesi’ndeki sınır karakollarını denetledikten sonra Suriye sınırına sıfır noktasındaki Kilis’in Öncüpınar Hudut Bölüğü’ne helikopterle gitti.
Orgeneral Özel ve beraberindeki komutanlar, burada yaklaşık yarım saat inceleme yaptı ve komutanlardan bilgi aldı. Orgeneral Özel ile komutanlar, incelemenin ardından yine helikopterle bölgeden ayrılıp, Şanlıurfa’ya gitti.
Komutanların ziyareti sırasında sinyal kesici jammer’ların bulunduğu askeri araçlar da sınırda sürekli devriye gezdi.
Öte yandan, Öncüpınar Hudut Bölüğü’ne yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Suriye tarafında muhaliflerinin kaldığı çadırlardan ise 10 el silah sesi yükseldi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.