Yabancı eğitimciler ve öğrenciler Payas’ı gezdi. Başkan Altan

Yabancı eğitimciler ve öğrenciler Payas’ı gezdi. Başkan Altan:

“İyi duygularla ülkelerine dönmelerini diliyorum”

AB Comenius Bölgesel Ortaklık Projesi kapsamında Avrupa ülkelerinden gelen 10 öğretmen ve 16 öğrenci, Dörtyol ilçesine bağlı Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ı ziyaret ederek yöreyi gezdi. Başkan Altan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür projelerin kültürleri kaynaştırdığını söyledi. Payas’ın bir sanayi kenti olduğunu belirten Altan, beldenin aynı zamanda bir tarih kenti olduğunu ifade etti.
Yabancı eğitimciler ve öğrenciler Payas’ı gezdi. Başkan Altan
Altan, kentte bulunan tarihi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’ni her yıl binlerce turistin ziyaret ettiğini vurgulayarak, “Damla taş mağarası da yaklaşık bin yıllık. Misafir öğretmen ve öğrencilerin kentimizde iyi vakit geçirmelerini ve iyi duygularla ülkelerine dönmelerini diliyorum” diye konuştu.
“Göçmenler, İki Dünya Arasındaki Yaşam” adlı AB Comenius Bölgesel Ortaklık Projesi’nin Türkiye koordinatörlüğünü yapan Antakya Osman Ötken Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Hasibe Özkaya ise projenin amacının farklı kültürdeki insanların kaynaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Türkiye’ye Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya’dan öğretmen ve öğrencilerin geldiğini anlatan Ötken, “Konuklarımız 1 hafta boyunca Hatay’da kalarak çeşitli gezi ve aktivitelere katılacaklar” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Altan, yabancı konuklara kentte bulunan Tarihi ve turistik yerleri gezdirerek bilgiler verdi. Yabancı konuklar özellikle tarihi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’ne hayran kaldıklarını belirterek bu eserin mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini ifade ettiler. Ziyarete Osman Ötken Anadolu Lisesi Müdürü Ali Vural ve proje sorumluları eğitimcilerde katıldı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.