Özel bir ekonomik paket hazırlansın

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyeti, patlamanın meydana geldiği Akçakale ilçesinde temaslarda bulundu. Milletvekili Şefik Çirkin:

“Özel bir ekonomik paket hazırlansın”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyeti, patlamanın meydana geldiği Akçakale ilçesinde temaslarda bulundu. Heyette yer alan MHP milletvekilleri Adnan Şefik Çirkin, Hasan Hüseyin Türkoğlu ve Seyfettin Yılmaz ile beraberindeki partililer, ilk olarak patlamada eşi ve 3 kızını kaybeden Ömer Timuçun’i Bolatlar köyündeki taziye evinde ziyaret etti. Aileye başsağlığı dileyen MHP heyeti, daha sonra aynı patlamada eşini kaybeden İsmail Özer’i ilçe merkezindeki evinde ziyaret ederek, taziyelerini iletti.
MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, genel başkanları Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Akçakale halkının sıkıntılarını ve patlamada hayatını kaybeden ailelerin acısını paylaşmak amacıyla ilçeye geldiklerini belirtti.
Akçakale halkının yaşanan olaylardan dolayı ekonomik sıkıntı yaşadığını savunan Çirkin, şunları kaydetti:
“Hükümetin buraya özel bir ekonomik paket hazırlaması gerekiyor. Sadece Akçakale değil Mardin, Hatay, Gaziantep ve Kilis gibi sınır illere farklı bir ekonomik paketle yaklaşması ve burada ekonomik sıkıntı çeken halkımıza bir nebze olsun can suyu verilmesi gerekiyor. Bu sıkıntıları el ele gönül gönüle ve hiç bir gerginliğe mahal vermeden aşmak durumundayız. Türkiye, Akçakale halkının yanındadır.”

SAVAŞI HİÇBİR SİYASİ PARTİ İSTEMEZ
Bir basın mensubunun ilçede yaşayan halkın güvenlik endişesiyle ilgili sorusu üzerine Çirkin, “İlçe halkının güvenlikle ilgili endişesinin olması gayet normal. Günlerdir çekilen sıkıntı ve giden 5 can var. Tezkere de çıktıktan sonra pek bir şey olacağını sanmıyoruz ama alınan güvenlik önlemleri hala var. Tezkere, MHP’nin desteğiyle geçti. Şunu hatırlatmak isterim, bu tezkere savaş tezkeresi değil. Başta Akçakale halkı olmak üzere sınır boylarında yaşayan halkımızın güvenliği için alınan bir tedbir. Savaşı hiç bir siyasi parti istemez” şeklinde cevapladı.

Önceki İçerikÖlen çobanın üzerine bomba kurdular!
Sonraki İçerikİskenderun Polisi, otodan hırsızlığa karşı sürücüleri uyardı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.