İskenderun Polisi, otodan hırsızlığa karşı sürücüleri uyardı

“Size bir telefon kadar yakınız”

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü, kentimizi daha güvenli bir yer haline getirme adına, kentte meydana gelebilecek olan otodan hırsızlık olaylarını asgari seviyelere indirmek için, ilçemiz merkez ve mahallelerinde, 25 farklı işlek noktada kurdurduğu billboardlarla halkımızı otodan hırsızlık olaylarına karşı bilinçlendirmeye devam ediyor.
Açık hava reklam aracı billboardlarıyla insanları bilinçlendiren açıklama şöyle:
İskenderun Polisi, otodan hırsızlığa karşı sürücüleri uyardı
“Lütfen Dikkat! Eşyalarınız bizim için de çok değerlidir; Lütfen araç içerisinde görünebilir yerlerde değerli eşyalarınızı bırakmayınız. Kısa bir süre için aracınızdan ayrılsanız bile kontak anahtarını ve tescil belgelerini aracınızı bırakmayınız. Gece aracınızı iyi aydınlatılmış yerlere, açık işyerlerinin önüne ve yerleşim bölgelerinin yakınına park etmeye çalışınız ve alarm sistemi taktırınız. Aracınızda meydana gelebilecek hırsızlık olaylarına karşı aracınızda bulunan değerli eşyalarınızı bagaja veya dışarıdan görünmeyecek yerlere bırakınız. Kapı kilitlerini aracınızın içerisinde iken, kapalı tutunuz. Dışarıdan “lastik patlamış”, “aracınız yanıyor”, “aracınızın altında kedi var” v.s. gibi sorulara aracınızdan inmeden cevap veriniz ve dikkatli davranınız. Motorlu taşıt satın alırken satın alacağınız aracın ruhsat sahibiyle mutlaka yüz yüze görüşünüz. Ruhsat ve araç üzerindeki bilgilerin doğruluğunu karşılaştırınız. Aracınızda kasten çarparak kargaşadan yararlanmaya çalışanlar olabilir. Bu tür kazalarda kazaya karışan araçların plakasını ve sürücülerinin eşkalini almaya çalışınız. Aracınızda hırsızlık olduğunda aracınıza dokunmadan ve vakit kaybetmeden 155 Polis İmdat telefonla arayarak aracınızın plakasını markasını ve rengini bildiriniz ve bizim olay yerine gelmemizi bekleyiniz. Size bir telefon kadar yakınız.”
Güvenlik hizmetlerinin, İskenderun halkının katılım ve desteğini sağlamak suretiyle etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesini, vatandaş-polis ilişkilerinin geliştirilmesini, suçla mücadelenin güçlendirilmesini ve polislik hizmetlerinin yürütülmesinde çağdaş uygulamaların hayata geçirilmesini sağlamak için İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği kentimizde başarılı çalışmalara imza atıyor.
İlçe Emniyet Müdürlüğü, kentimizin merkez ve geçiş noktalarında kurdurduğu 60 adet MOBESE güvenlik kamera sistemi, gece/gündüz asayiş ve trafik uygulamaları gibi kararlı çalışmalarına eklediği, halkımızı billboard, el ilanları ve seminerlerle bilgilendirme hizmetleriyle, hırsızlık gibi asayişe müessir olayları asgari seviyelere indirmeyi başardı.

Önceki İçerikÖzel bir ekonomik paket hazırlansın
Sonraki İçerikGelin gönül birliği yapalım
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.