İTALYA’DA HATAY RÜZGÂRI ESTİ

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş beraberinde Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Kültür Bakanlığı bölge temsilcisi Bahadır Sabah ve Hatay’lı işadamı Ayhan Kara ile birlikte İtalya’nın başkenti Roma şehrinde İtalya Kültür Bakanlığı Koruma ve Restorasyon Yüksek Enstitüsü’nde düzenlenen “Hatay’ın Kültürel Bir Turizm Destinasyonu Olarak Konumlandırılması” konulu “Uluslararası Mimarlar Buluşması’nda” memleketimizi tanıttı.
İTALYA’DA HATAY RÜZGÂRI ESTİ
Geçtiğimiz Haziran ayında İtalyan ve Rus akademisyenlerin işadamı Ayhan Kara’nın organize ettiği daha önce Antakya’da gerçekleştirilen aynı konulu konferansın ikinci etabı olarak İtalya’da düzenlenen kültür etkinliğine dünyaca tanınmış profesör ve akademisyenlerin Hatay üzerine yaptıkları sunumlar damgasını vurdu. Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş ve beraberindeki heyet İtalya’da düzenlenen etkinlikte akademisyen ve bilim adamlarıyla buluştu.
Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş burada yaptığı konuşmada, medeniyetler beşiği Hatay’ın medeniyet birikimi ve kültürel mirasa hassasiyetle sahip çıktığına değindi. İlimizde yüzyıllardır bir arada yaşamakta olan toplulukların sergilediği ahenkten söz eden Savaş, İtalyan akademisyenlerin bilgi, birikim ve tecrübelerinden yararlanmak için gerekli her türlü girişime açık olduğunu ifade ederken kültür, mimari, turizm ve arkeoloji alanlarında karşılıklı fayda esasına göre işbirliğine hazır olduğunu ifade etti. Bakanlık temsilcisi Sabah da bakanlık çalışmalarının yanı sıra Hatay Arkeoloji Müzesi’nin yeni binasının projesini anlattı. Hatay’lı işadamı Ayhan Kara katılımcılara cami ile kilisenin ortak duvarından herkese selam getirdiğini söyleyerek başladığı konuşmasını yaptığı slayt gösterisinden sonra kendi yazdığı anlamlı bir şiirle noktalaması toplantıya ayrı bir renk kattı. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ise konuşmasında Hatay tarihinin önemine vurgu yaparken Hatay ve Samandağ için atılacak her adımı destekleyeceklerini dile getirdi.
Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın delegasyon başkanlığını yürüttüğü dört kişilik heyet üyelerinin konuşmalarını dikkatle dinleyen yabancı katılımcılar alanlarında ilk defa bu düzeyde bir kültürel iletişim olduğunu ve bundan son derece memnun olduklarını iletirken konuşmacıların her birinden ve Hatay ilinden övgüyle söz ettiler.

Önceki İçerikİskenderunspor Kanunispor’u bekliyor
Sonraki İçerikAntakya Medeniyetler Korosu Hollanda’nın Ultrech Şehrinde Konser Düzenledi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.