Sabah Gazetesi Yazarı Ramoğlu’na sert bir dille yanıt verdi

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Sabah Gazetesi Yazarı Ramoğlu’na sert bir dille yanıt verdi:

“Huzur ve güven ortamını kişisel menfaatleri
için bozmak isteyenleri şiddetle kınıyorum”

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Sabah Gazetesi Yazarı Ersin Ramoğlu’a, “İskenderun ve PKK” adlı yazısından ötürü sert çıktı.
Başkan Civelek, “Sabah Gazetesi’nin Güney ekinde bir köşe yazısında İskenderun’la PKK’yı ilişkilendirmek suretiyle basın meslek ve ahlak ilkelerine aykırı olarak İskenderun halkına, İskenderun Belediyesi’ne karşı yapılan çirkin, seviyesiz ve adi karalamayı şiddetle kınıyorum” dedi. Açıklama şöyle:
“PKK ve terör Türkiye’nin sorunudur. Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve bütünlüğünü, güvenliğini, bir arada kardeşçe yaşama irademizi bozmayı amaçlamaktadır. İskenderun toplumun bütün kesimleriyle birbirine kenetlenmiş bir bütün olarak sarsılmaz bir irade ile PKK ve terörün karşısındadır.
Bu uğurda Türkiye’nin heryerinden olduğu gibi İskenderunlu evlatlarımız da şehit oluyor. Ateş yalnız düştüğü yeri yakmaz. Mahallenin bir ucunda yas diğer ucunda düğün olmaz. Şehitlerimizin acısı bütün ulusun, hepimizin acısıdır. İşte İskenderun Belediyesi bu milli ve ahlaki anlayışla önceden belirlenmiş festival etkinliği, çeşitli konser ve eğlence programlarını İskenderun halkı adına iptal etmiştir. İskenderun Belediyesi esnafıyla, işçisiyle, memuruyla, işadamıyla, sanayicisiyle, kadınıyla, çocuğuyla toplumun bütün kesimleriyle bütünleşmiş, toplumun ve halkın çıkarlarını gözeterek hiçbir ayrım yapmadan hizmet vermektedir. Bugün halkıyla ve belediyesiyle bütünleşmiş olan İskenderun, Türkiye’ye örnek teşkil eden huzur ve barış kentidir.
İskenderun’da halkımız huzur ve güven ortamı içinde kardeşçe bir arada yaşamaktadır. Bu huzur, güven ortamında kardeşçe yaşama kararlılığımızı ve irademizi hiçbir güç ve hiçbir zihniyet engelleyemeyecektir. Bu huzur ve güven ortamını kişisel menfaatleri için bozmak isteyenleri de şiddetle kınıyorum. Bütün çabaları boşa çıkacaktır. İskenderun’a, İskenderun halkına, İskenderun Belediyesi’ne ve canları pahasına görev yapan Emniyet güçlerimize karşı yapılan bu çirkin, adi sözlü saldırıyı ve ithamı İskenderun ve hemşehrilerim adına bir kez daha kınıyorum. Bu yazıyla ilgili bütün yasal işlemlerin başlatıldığını İskenderun halkına arz ederim.”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.