Krizlerden ilk etkilenen küçük esnaflardır

“Krizlerden ilk etkilenen küçük esnaflardır”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Genel Başkanı(TESKOMB) Abdülkadir Akgül, Suriye’de yaşananlardan ötürü etkilenen esnaflar için yapılacak her türlü organizasyonun içinde yer alacaklarını söyledi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’i makamında ziyaret eden Akgül, valiliğin esnaflara yönelik yaptığı çalışmaları takdirle karşıladıklarını kaydetti. Akgül, “Suriye’de artan olayların sıkıntısını esnaf artık iyice hissetmeye başladı. Küçük esnaf ve sanatkarlar krizlerde en önce etkilenen kesimdir. Esnaf temsilcilerimiz ile görüştük, yapmamızı istediklerini sorduk. Taleplerini not aldık.” şeklinde konuştu.
Vali Lekesiz de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek esnafın toplumun ‘belkemiği’ olduğunu söyledi.”Esnaf çökerse toplum çöker.” diyen Vali Lekesiz “Esnaf, toplumun ortalama değerlerini temsil eder, istihdam sağlar, vergisini verir, toplumun değerlerini gelecek kuşaklara aktarır. Ekonomik, sosyal, kültürel rolü vardır. Dolayısı ile esnafa her dönemde destek olmamız lazım” dedi.
Hatay’ın, ülke ekonomisine çok ciddi katkıları bulunduğunu ve ekonomik göstergelerin pek çoğunda ilk 10’da yer aldığını hatırlatan Lekesiz, “Komşumuz Suriye’de hiç birimizin arzu etmediği bir gelişme yaşanıyor. Suriye ile ilimizin yakın akrabalık ilişkileri var. Komşumuzda yaşanılanların bir an önce sona erip, barış ortamının hayata geçmesini arzu ediyoruz. Çok güçlü olan birlik ve beraberliğimiz bu zor günlerin de üstesinden gelmemizi sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.