YENİ EĞİTİM SİSTEMİNDE ANNE-BABALAR NE YAPMALI?

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, ailelerin yenilenen eğitim- öğretim sistemi ile ilgili ve çocuklar ile nasıl iletişim kuracakları, onlara derslerde nasıl yardımcı olacakları konusunda bilgi sahibi olmadıkarını belirterek, “Bizlerde milletimizde var olan bu eksikliği görerek öğrenci velilerini yönlendirmek, bilgi sahibi etmek, bu yolla da eğitimin kalitesini artırmaya katkıda bulunmak ve ailelere rehberlik yapmak amacıyla ‘Yeni Eğitim Sisteminde Anne-Babalar ne yapmalı?’ adlı kitabı yayınladık” dedi. Akça’nın yazılı açıklaması şöyle:
“Dünya ne kadar değişirse değişsin, kamuoyunun gündemi ne olursa olsun, anne ve babaların temel gündemi çocuklarıdır. Milletimizin geleceği olan çocuklara güzel bir gelecek hazırlamanın ve çocukları “iyi insan” olarak yetiştirmenin en başını da doğru eğitim- öğretim vermek oluşturmaktadır. Eğitim ve öğretim hizmetleri sürecinin başarılı olarak sürdürülebilmesi için süreç içerisinde yer alan kurumların birbiri ile sıkı bir ilişkisi içerisinde olması gerekir. Ülkemizde eğitim öğretim faaliyetlerini Milli Eğitim Bakanlığı düzenlemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı içerisinde hiyerarşik olarak çeşitli birimler eğitim hizmetlerinin yürütülmesi görevini yapmaktadırlar. Bu resmi kurumların en önemlisi ve eğitilecek kitle ile yüz yüze ilişkide bulunan birimi ise okuldur. Okulun faaliyetlerinde ona yardımcı olan veya milli eğitim kurumları ile bağlantılı olarak, bütünlük içerisinde çalışan en önemli birim ise ailedir.
Özellikle son yıllarda yenilenen programlar, yeni eğitim öğretim yöntemleri ve en son değişen eğitim sistemi (zorunlu eğitimin 8 yıldan 12 yıla çıkarılması) ile birlikte ailenin süreçteki rolü değişmiş daha da önem kazanmıştır. Fakat aileler bu kadar önem arz eden bir göreve sahip olmalarına rağmen yenilenen eğitim- öğretim sistemi ile ilgili ve çocuklar ile nasıl iletişim kuracakları, onlara derslerde nasıl yardımcı olacakları konusunda bir bilgi sahibi değillerdir. Bizlerde milletimizde var olan bu eksikliği görerek öğrenci velilerini yönlendirmek, bilgi sahibi etmek, bu yolla da eğitimin kalitesini artırmaya katkıda bulunmak ve ailelere rehberlik yapmak amacıyla ‘Yeni Eğitim Sisteminde Anne-Babalar ne yapmalı?’ adlı kitabı yayınladık. Kamuoyu kitaba Türk Eğitim Sen Şube ve temsilcilikleri aracılığıyla ulaşabilir. Ayrıca kitap İl ve ilçe kütüphanesinde de olacaktır.
Kitabın yazarı Yavuz Selim Yanık sınıf öğretmenliğinin yanı sıra Okul-aile birliği başkanlığı ve denetleme kurulu üyeliği, çeşitli kurumlarda İskenderun ve Hatay öğretmenlerini temsil yetkisi, Eğitim alanında faaliyet gösteren STK yöneticilikleri, Okul Öncesi öğretmenliği sertifikası, Yeni eğitim- öğretim yöntemleri ve çeşitli yeni eğitim anlayışları ile ilgili seminer ve kurslara katılım ve Sınıf Öğretmenliği alanında master yapması nedeniyle gerekli yeterliliğe sahip olarak görmekteyiz. Bundan sonraki aşamada proje ise gerekli yasal izinleri alarak yerel ve ulusal bazda okullar, belediyeler ve STK’lar aracılığıyla kitabın yazarı tarafından seminerler vererek öğrenci velilerini yeni-eğitim öğretim sistemi hakkında bilgilendirmek ve bilinçlendirmek olacaktır.”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.