GECİKME OLDUYSA, MATKAP AÇILIŞA MİLLETVEKİLLERİYLE GİDEBİLİRDİ!

Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Hatay İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Doğan, Yeşilpınar Belediye Başkanı Malik Kılıç’ın istifasına dair yaşanan tepkilerden, milletvekillerini ve genel başkan yardımcısı Nihat Matkap’ı sorumlu tuttu:
GECİKME OLDUYSA, MATKAP AÇILIŞA  MİLLETVEKİLLERİYLE GİDEBİLİRDİ!
Yeşilpınar Belediye Başkanı Malik Kılıç’ın CHP’den istifa ettiğini duyurması, partide deprem etikisi yarattı. Belediye Başkanı Malik Kılıç’ın istifa gerekçesi olarak pazar günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye hizmet binasının açılış törenine programında olmasına rağmen, açılışa katılmamasını gösterdi. Başkan Kılıç’ı en çok üzen olay, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun açılış töreni için 15 bin civarındaki insanın saatlerce bekletilmesi oldu.
Kılıç yaptığı açıklamada, CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz, Mevlüt Dudu ve Hasan Akgöl ile Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ı suçladı. Kılıç açıklamasında, üç milletvekilinin genel başkanı Yeşilpınar’a gitmemesi için türlü entrika çevirdiklerini iddia etti. Başkan Kılıç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ı da açılışı sabote ettiğini öne sürdü. Kılıç, “Genel başkanın örgütle yaptığı toplantıda Nihat Matkap’ın uzunca bir konuşmacı listesi hazırlayarak genel başkanın açılışa katılmasını engellemiştir” dedi. Milletvekilleri için, “Bu kişilerin bulunduğu zeminde siyaset yapmaktan hicat duyuyorum. Ben kendime ve halkıma duyduğum saygıdan dolayı hayatımı adadığım partimden istifa ediyorum” diyen Kılıç, istifanın ardından telefonlarını kapattı.

GENEL BAŞKANIN TAKDİRİ
Yeşilpınar Belediye Başkanı Malik Kılıç’ın gösterdiği tepkinin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’tan açıklama geldi. Matkap istifa eden Başkan Malik Kılıç’a telefonla ulaşamadığını belirterek, Başkan Kılıç’ın kendisine yönelik suçlamaların doğru olmadığını ifade etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap “Genel Başkanın Hatay programını Hatay İl Başkanlığı yaptı. Benim bu programa hiçbir müdahalem olmadı. STK’lar ile yapılan toplantıya tek bir kişi dahi davet etmedim. Bu toplantıda söz almak isteyen 38 kişinin kağıda kayıtlarını yaptım. Sayın Genel Başkanımızın isteği doğrultusunda çoğu kişiye de zaten söz verilmedi. Konuşmacıların listesi ile uzaktan yakından hiçbir ilgim yoktur. Yeşilpınar Belediye binasının açılış törenine gidilmemesi tamamen genel başkanın takdiridir. Program aksaklığı ile ilgili olarak programı yapan il başkanı açıklama yapmalıdır” dedi.

SUÇLU MU ARIYORSUN, ÇÖZÜM MÜ?
Matkap’ın yaptığı değerlendirme, CHP il yönetiminin tepkisine yol açtı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Hatay İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Doğan, haber merkezimizin sorularını yanıtlarken, milletvekillerinin ve genel başkan yardımcısı Nihat Matkap’ın dar zamandaki programı iyi değerlendiremediklerini söyledi. Doğan, Matkap’ın yaptığı açıklamada, il yönetimine yönelik suçlayıcı ifadeler için, ‘kabul edilebilir bir durum değil’ ifadelerini kullandı. Doğan şöyle konuştu:
“İl örgütü olarak programı biz verdik. Ama, STK’lar ile yapılan toplantıda söz almak isteyen 38 kişinin kağıda kayıtlarını yaptıran da Sayın Matkap’tır.. Bunu kendileri açıkladı. Program saat: 16.00’da bitmesi gerekiyordu ki, programa dahil ettiğimiz, genel merkezin de kabul ettiği Yeşilpınar Belediyesi Hizmet Binası açılışı da saat 16.30’da yapılacaktı. Ancak, konuşmalar uzayınca program saat 18.00’e kadar sarktı. Sayın Matkap, programa uymak adına konuşma sayısına müdahale edebilirdi. Ya da, uçağa yetişmesi gereken sayın genel başkanımızın izniyle, mazeretini de ortaya koyarak 15 bin partili bekletilmeksizin milletvekillerini alıp açılışa katılabilirlerdi. Niye hiç kimse açılışa icabet etmedi? Kaldı ki, Sayın Matkap bir açıklamasında, “Program aksaklığından il yönetimi sorumludur” demiş, ayrıca ‘Törene gidilmemesi tamamen genel başkanın takdiridir’ diyerek, suçlayıcı ifadeler kullanmıştır.
Listeye 38 kişinin ismini yazan kendileri olduğuna göre, nasıl oluyor da il yönetimini sorumlu tutabiliyor? Olacak şey değil.. Bakıyorum da, programı yönetmesi gereken bir partili olarak aksaklığa prim veren kendisi haklı, ama takdir yetkisini kullanan genel başkanımız dahil olmak üzere, bizler mi suçluyuz? Sorarım kendilerine; suçlu mu arıyorsun, çözüm mü buluyorsun?”

İSTİFAYI KABUL ETMEDİK!
Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Hatay İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Doğan, Yeşilpınar Belediye Başkanı Malik Kılıç için, “Sözü, özü bir belediye başkanıdır. Atatürkçü, devrimci ve aydındır.. Nihayetinde, büyükşehirlerin yapamadığı işleri başardı. Örneğin, ‘Barış Çığlığı’ etkinliğini kısıtlı imkanları ile gerçekleştiren ve Suriye krizinin Hatay’da yarattığı endişe ve gerçeklerin dünya kamuoyuna yansımasını sağlayan Yeşilpınar belediye başkanımızdan başkası değildi. Bugün modern bir binanın açılışını sayın genel başkanımıza yaptırmak istemesi çok doğal. Neticede 15 bin partilimiz davete icabet etmiş. Program gecikmiştir, sayın Kılıçdaroğlu katılamamıştır. Programa, Sayın Matkap müdahale etseydi, bugün o binanın açılışına sayın Kılıçdaroğlu katılmış olacaktı. Olmadı.. Sayın belediye başkanımız da demokratik tepkisini kullanmıştır. Anlık bir refleks, reaksiyon göstermiştir. Olabilir.. İstifasını düşünecektir. Zaten istifa dilekçesini il yönetimi olarak kabul etmedik. Direniyoruz” diye konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.