Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça:

“Yeni eğitim sistemiyle öğretmen adayları sıkıntıya girecek”

Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, 4+4+4 eğitim sisteminde yaşanan teknik sıkıntıların, altyapı eksikliğinin giderilerek ortadan kaldırılabileceğini söyledi. Akça, sistemin oturması için alt yapının bir an önce düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.
Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça
Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça ve sendika üyeleri, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Akça, dershanelerin kapatılmasının, özel eğitimin önünü açmaya yönelik bir icraata hizmet ettiğini savunarak, dershanelerin kapatılmasıyla hali hazırda var olan ve bakanlık tarafından yaptırımla önü kesilemeyen merdiven altı dershanelerin daha da yaygınlaşacağını iddia etti.
4+4+4 müfredatının uygulamasına yönelik okul tipleriyle ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tespit ettiği okulların bir günde üç kez valilik onayıyla değiştiğini ifade eden Akça, “Şu an okullarda curcuna hakim. Sebebi aralarında 300–500 metre olan okulların birini ilköğretim olarak, bir diğerini orta öğretim olarak ayırmak yerine ikisini de hem ilköğretim hem de orta öğretim uygulaması başlattılar, bu da okullarda derslik sıkıntısı yarattı. Bu sebepten ötürü geçtiğimiz cuma günü tamamlanması gereken seçmeli dersle ilgili tespitler hala yapılamamış bir durumdadır ve daha bir hafta daha yapılacağını sanmıyorum” dedi.
Öğretim yaşının 66 aya çekilmesiyle 28 bin olan norm fazlası sınıf öğretmeni sayısının 60 bine yükseldiğine vurgu yapan Akça, “Bunun dışında okul öncesi eğitim vermek adına binlerce öğretmen için işsizlik yolu gözüküyor” ifadesini kullandı.

Önceki İçerikİskenderunspor 2-0 galip !
Sonraki İçerikBir yanımız kırık, hepimizde karamsarlık var
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.