Hukuk Fakültesi’ne 2 Milyonluk Destek Protokolü!

İskenderun Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası ile hayırsever işadamlarının 2 milyon TL’lik katkısıyla Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun Hukuk Fakültesi Binasının yapım protokolüne düzenlenen törenle imzalar atıldı.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törene MKÜ Rektörü Prof. Dr. H. Salih Güder, Fakültelerin Dekanları, Müdürleri, İTSO Başkanı Halil Şahin, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Farabi Cihan Bozcuk, hayırsever işadamı Nuri Üysen, Sami Yıldız, İTSO yönetimi katıldı.
Hukuk Fakültesi’ne 2 Milyonluk Destek Protokolü!
İTSO Başkanı Halil Şahin, Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun Kampusunun kurulduğu günden buyana 3 fakültenin yer aldığını belirterek “Bugün dördüncü fakültemizin protokolünü imzalamak üzere üniversitemizin yetkilileri ve değerli işadamlarımızla beraber bir araya geldik. Bu okulun, üniversitenin İskenderun’a ekonomik, sosyal, kültürel ve her türlü konuda mozaiği değiştirecek. İskenderun Deniz Ticaret Odamız ve İTSO ile işadamlarımızın katkılarıyla İskenderun’da eğitim alanında yapılan yatırımlarla çıtayı daha da yükseltmeye devam edeceğiz. Bu önemli, anlamı büyük bağışları yapan işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Bu arada katkılarımızın üzerine büyük çaba sarf ederek Devletten bire on kaynak sağlayarak İskenderun’da fakültelerin kurulması ve gelişimini sağlayan Rektörümüze de teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.
Sınır ili olması nedeniyle Özellikli bir Hukuk Fakültesinin hayata geçirilmesinin önemine değinen MKÜ Rektörü Prof. Dr. H. Salih Güder de “Bildiğiniz gibi Mustafa Kemal Üniversitesinin İskenderun’da gelişimi son altı yılda olabildiğince hızlandı. Ondan evvel iki meslek yüksekokulluya faaliyet göstermekte iken, 900 dönüm tahsis edilmiş olan alanda yeni binaların yapılmasıyla birlikte orada tam bir kampus oluşturma çalışmasını sürdürüyoruz” dedi.
Kaynaklarının sağlamış olduğu imkanların, Üniversitenin hedeflediği amaca kısa sürede yetecek düzeyde olmadığına işaret eden Rektör Güder “Hayırsever işadamlarının ve kuruluşlarının katkılarıyla biz hedefimize olabildiğince erken varmak istiyoruz. Yurdun dört bir yanından gelecek gençleri İskenderun’a, İskenderunluların engin hoşgörü kültürü içinde eğitim vermek, yurdun bu bölgesinde tanımalarını sağlamayı ve kültürel mozaiğimizin çok önemli bölümünü oluşturan, Akdeniz iklimindeki insanlarımızın, ülkenin diğer bölgeleriyle olan kültürel etkileşimine önemli bir katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu hedefe yürüyüşümüzde gerek İskenderun kampusumuzun nüvesi olan Mühendislik Fakülteleri binalarının oluşturulmasında, gerekse Özel İdareye bağlı tesislerin Üniversiteye kazandırarak onarımının yapıldıktan sonra Su Ürünleri Fakültesi olarak hizmet vermesinde İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının desteğinde, öncülüğünde değerli hayırsever işadamlarımız bugüne kadar üniversitemize çok büyük katkıda bulundular” şeklinde konuştu.
Toplumun tüm alanına sirayet, nüfus etmiş olan tüm meslek gruplarının sosyal hallerine bağlı olarak mutlaka dönüp dolaşıp başvurdukları yegâne terazinin hukukun insanların karşısına çıktığını sözlerine ekleyen Rektör Güder şöyle devam etti: “Adaletin terazisinin tecelli ettiği hukuk alanında burada gelişmekte olan demir Çelik sektörüne, denizcilik sektörüne bağlı olarak uluslararası ticaret gibi, pek çok konu tarafları itibariyle zaman zaman hukukun ve adaletin uzlaştırıcılığına ihtiyaç duyacak. Elbette ki, hukuksal ihtilaflara konu olabilecek, dolayısıyla başta uluslararası ticaret olmak üzere deniz ticaret hukuku gibi özel alanlarda hukukçuları yetiştirmek, bu bölgede olmazsa olmaz ihtiyaçlarını karşılamak bakımından üniversitenin öncelikli görevleri arasındadır.”
İskenderun’dan 2 milyon liralık katkı verilen Hukuk Fakültesi için İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası 750 bin lira, İskenderun Deniz Ticaret Odası 400 bin, işadamı Nuri Üysen 500 bin, Egemen Çelik Süleyman Çelik 250 bin lira, işadamı Sami Yıldız 100 bin lira destek verdiği açıklandı.
Üniversiteye daha önceki katkılarının 450 bin liralık son taksiti çeki İTSO Başkanı Halil Şahin Rektör H. Salih Güder’e törende teslim etti. Hukuk Fakültesine toplam 2 milyon liralık katkı verenler protokole hep beraber imza attılar.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.