Hatay’ı Türkiye’nin gözü gibi koruması gerek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

“Hatay’ı Türkiye’nin gözü gibi koruması gerek”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Herkesin barışı istemesi gerektiğini belirterek, barışın evden başlayarak tüm dünyaya kadar yayılması gerekir” dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Hatay’da Anemon Otel’de sivil toplam örgütü temsilcileri, ruhani liderler ve iş adamları ile biraraya geldi.
Hatay’ı Türkiye’nin gözü gibi koruması gerek
Kılıçdaroğlu, Hatay’ı Türkiye’nin gözü gibi koruması gerektiğini belirterek, bu kentin barış, dostluk ve hoşgörünün merkezi olduğunu, Hatay’ın tarihinde büyük acılar yaşadığını, bu acıların bir barışı beraberinde getirdiğini ifade ederek, “Herkesin barışı istemesi, barışın evden başlayarak tüm dünyaya kadar yayılması gerekir” dedi.
Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin komşuları ile sınırlarının çizildiğini ama insanlarının ayrışmadığını, bunun Hatay, Gaziantep ve Kilis için de geçerli olduğunu belirterek, barışın sadece kendi ilinde değil tüm bölgede istenmesi gerektiğini, kendilerinden Hatay’da miting yapılmasının istendiğini, ancak bir araya gelip konuşmayı tercih ettiklerini söyledi.
Ruhani liderlere saygı duyduklarını, kimliklere ve inançlara saygı duymanın öğrenilmesi gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “İnanç ve kimlik üzerinden siyaset yapmak 21. yüzyıl Türkiye’sinde bölünmelere yol açar. Biz bölünmeden yana değiliz” diye konuştu.

BÖLGEDE BARIŞ ÇOK ÖNEMLİ
Kılıçdaroğlu, eğer bir ailede kavga olursa tarafların onları barıştırmaya çalıştığını, hiç kimsenin bir tarafa bıçak veya silah verip ‘Git şunu vur” demediğini, Türk kültüründe böyle bir şeyin olmadığını vurguladı. Suriye’de yaşananları görünce içinin kan ağladığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Ne yapıyoruz? Eline veriyoruz silahı ‘Git onu vur’ diyoruz. Olmaz. O zaman siz barışı değil savaşı öncelemiş oluyorsunuz. O açıdan bölgede barış çok önemlidir” dedi.
Komşularla barış içinde yaşamayı çok istediklerini anlatan Kılıçdaroğlu, batının emperyalist güçlerinin Orta Doğu’dan hiç bir zaman ellerini çekmediğini, çünkü o bölgenin enerjinin kaynağı olduğunu söyledi.
Bu güçlerin o bölgedeki insanları sevmediğini, birbirlerini öldürseler dahi bir tek gözyaşı bile akıtmayacaklarını öne süren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Onların tek hedefi vardır. ‘Buradaki enerji kaynaklarını nasıl kullanabilirim.’ Orta Doğu’ya bakın. İnsanlık dramı görürsünüz. Irak’ta 1,5 milyon Müslüman öldü. Ne için öldü? Binlerce Müslüman kızına tecavüz edildi. Ne için yapıldı? Demokrasi, barış için mi yapıldı. Libya’da Kaddafi linç edildi. Demokrasi ve barış için mi linç edildi. Biz Mustafa Kemal’in bıraktığı mirasın değerini çok iyi bilmeliyiz. O hiç bir zaman batının emperyalist güçlerinden yana olmadı. Bu ülkenin bağımsızlık ve özgürlüğünden yana oldu. Kimseye el avuç açmadı. Çağdaş ve uygar Türkiye’yi kurmak için mücadele etti.”
CHP genel başkan yardımcılarının da katıldığı toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

Önceki İçerikKılıçdaroğlu: “Valimiz sorunların üstesinden gelecektir”
Sonraki İçerikHatay takımlarının rakipleri belirlendi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.