Hatay vergi tahsilâtı ile Türkiye 8.si

Hatay’da Ağustos 2012 dönemi itibariyle 1.997.290.000 TL vergi tahsilâtı gerçekleştirildi. Hatay bu rakamla 2012 Ağustos ayı itibariyle vergi tahsilâtında Türkiye’de 8. sırada yer aldı.
Hatay vergi tahsilâtı ile Türkiye 8.si
Konu ile ilgili Hatay Vergi Dairesi’nden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi; “ Ağustos/2012 döneminde ilimizde 46.035 gelir vergisi mükellefimiz ve 7.651-kurumlar vergisi mükellefimiz bulunmaktadır. 2011 yılı sonu itibarıyla 44.547-gelir vergisi mükellefimiz ve 7.466 kurumlar vergisi mükellefimiz bulunmakta olup, buna göre Ağustos/2012 dönemi itibariyle gelir vergisi mükellef sayımız 1.488-mükellef artmış ve kurumlar vergisi mükellef sayımız ise, 185 mükellef artmış bulunmaktadır.
5345 sayılı Kanunun başkanlığımıza verdiği yetki ve görevler çerçevesinde ilimiz genelinde yapılan yaygın ve yoğun vergi denetimleri; ilimize komşu ülke olan Suriye’ de yaşanan ve hepimizi derinden üzen olayların ilimiz ekonomisine yansımaları da dikkate alınarak, Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan gelen talimatlar, vatandaşlarımız tarafından BİMER, VİMER ve diğer yazılı başvuru yollarıyla yapılan ihbar ve şikâyetler ile rutin olarak yapılan hâsılat tespitleri ve belge düzeni kontrolleri çerçevesinde yapılmakta olup, bu dönemde Vergi Dairesi Başkanlığımızca ilimizde mükelleflerimize dönük ilave özel bir yaygın ve yoğun vergi denetim çalışması yapılmamaktadır.”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.