TELEFERİK’İN ALT İSTASYON KAZI ÇALIŞMALARI SON AŞAMADA

Antakya Belediyesi tarafından kent turizmine kazandırılmak üzere İplik Pazarı-Habib-i Neccar Dağı arasında yapım faaliyetleri hızla devam eden teleferik projesinde alt istasyonun kazı çalışmaları devam ediyor. Bölgede yürütülen kazı çalışmalarında rastlanan tarihi yapılar için Anıtlar Yüksek Kurulu’na başvuruda bulunulacak ve çalışmalar eşgüdümde yürütülecek.
TELEFERİK’İN ALT İSTASYON KAZI ÇALIŞMALARI SON AŞAMADA
Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, teleferiğin başlangıç noktası olan 5 ayağın denk düştüğü alt istasyon bölümünde kazı çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü ifade edildi.
Teleferiğin yapılacağı alan olan İplik Pazarı mevkisinde alt istasyon çalışmaları çerçevesinde 5 ayrı ayağın monte edileceği yerde bulunan evlerin istimlak sorununu daha önce çözüme kavuşturan ve buna müteakip bölge de kazı çalışmalarını hızla başlatan ekipler, Anıtlar Yüksek Kurulu ve Müze Müdürlüğü ile işbirliği içinde yerde yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, teleferik hattı ve kabinlerin monte çalışmalarına geçecek.
Teleferik hattının yaklaşık 1150 metre uzunluğunda yapılacağını ve saatte toplam 1200 kişinin taşınacağı bildirildi.
Turizm açısından önemli adımlar içinde yer alan teleferik projesinin yıl sonuna doğru tamamlanması sonrasında vatandaşların ve kent turizminin hizmetine sunulması planlandığı ifade edildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.