Bütün imkânlarımızı eğitim için seferber ettik

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su:
“Bütün imkânlarımızı eğitim için seferber ettik”
Bütün imkânlarımızı eğitim için seferber ettik
İskenderun’da ‘İlköğretim Haftası’ düzenlenen törenle başladı. Etkinlikler kapsamında Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Deniz Nakliyecileri Derneği İlköğretim Okulu’nda devam eden etkinliklerde yaptığı konuşmada, her işin başının eğitimden geçtiğini belirtti. Çocukların haksız rekabete maruz kalmadan eğitimlerini tamamlamaları, geleceğe eksiksiz hazırlanmaları için İskenderun Kaymakamlığı olarak bütün imkânlarını seferber ettiklerini ifade eden Su, eğitimin üzerinde titizlikle durulması gereken bir konu olduğunu söyledi. İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu ise, ilçede bu eğitim öğretim yılına 3 bin 400 öğretmen ve 7 bin 348 öğrenci ile başladıklarını kaydetti.
Konuşmaların ardından ilköğretim okulu öğrencilerinin hazırladığı “Anadolu Motifleri” adlı halk oyunları gösterisi yapıldı. Gösterinin ardından Kaymakam Su, ilk ders zilini çaldı.
Törene İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, öğretmenler öğrenciler ve veliler katıldı. Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından kutlama programı Deniz Nakliyeciler Derneği İlköğretim Okulu’nda devam etti. Buradaki tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti. Törende konuşan Deniz Nakliyeciler Derneği Okulu Müdürü İzzet Özdemir, yeni eğitim ve öğretim döneminin açılmasından dolayı oldukça heyecanlı olduklarını belirtti. Özdemir, “ Ülkemizde eğitim sistemi değişmiştir. 4+4+4 eğitim sistemini öğretmenlerimize anlattık. Onlarda çocuklarıma anlatacaklar. İlk dört yıl ilkokul, ikinci dört yıl, ortaokul ve üçüncü son dört yıl ise lise olarak eğitim görecek bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Okul öğrencileri tarafından gerçekleştirilen gösteriler katılımcılardan alkış aldı.
Törende son olarak konuşan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise, eğitim öğretime yeni başlayan tüm öğrencilere yeni eğitim yılında başarılar diledi. Kaymakam Su, “73 bin 248 öğrenci, 3400 öğretmenimiz ile eğitime başladık. Eğitim hepinizin bildiği gibi dünyada da çok önemli. Biliyorsunuz ki; Mustafa kemal Atatürk bile eğitimin öneminden bahsetmiştir ve bir milletin asil ve hür olmasında ki en büyük önemin eğitim olduğunu dile getirmiştir. Ben tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize, yeni eğitim döneminin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Kaymakam Su, yapmış olduğu konuşmanın ardından ilk ders zilini çalarak eğitim ve öğretim dönemini başlattı. Daha sonra protokol üyeleri sınıflara girerek okula yeni başlayan öğrencilere çeşitli hediyeler verdiler.

Önceki İçerikYiğit’in en acı günü
Sonraki İçerikİSKENDERUNSPOR İKİ MAÇTA 6 PUAN BIRAKTI !
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.