Beklentiler büyük, herkes sabırlı olsun

İskenderunspor 1967 Kulübü Başkanı Sedat Uysal, 2 haftada kaybedilen 6 puanın ardından hiç kimsenin ümitsizliğe kapılmamasını istedi.

“Beklentiler büyük, herkes sabırlı olsun”

İskenderunspor 1967 Kulübü Başkanı Sedat Uysal, 3-1’lik Ümraniye mağlubiyetinin ardından bir değerlendirme yaptı. İki haftadır kaybedilen puanları telefi edeceklerini söyleyen Uysal, “Geçmiş sezonlara göre lig’e iyi bir başlangıç yapamadığımız gerçek. Geciken kongre süreci ile yönetim kurulumuzun liglerin başlamasına neredeyse 2-3 hafta kala netleşmesi en büyük handikabımız oldu. Gerek takımın çok geç toplanması, gerekse teknik kadronun geçen sezonun bitiminde vermiş olduğu rapor doğrultusunda istemiş olduğu transferlerin yaşanan kongre sürecindeki mali imkânsızlıklar nedeniyle yapılamaması, bu sezona mevcut futbolcu kadroları ve tespit edebildiğimiz gelecek vaat eden birkaç genç futbolcu ile başlanılmasını zorunlu kılmıştır. Tüm takımlar yaklaşık 45 günlük bir hazırlık dönemi geçirirken, bu süre biz de sadece 25 gün olmuştur. Dolayısıyla gerek fizik kondisyon yetersizliği gerekse bu kısa süreye sığdırılabilen hazırlık maçları sayısının azlığı takımın istenen seviyede olmamasının en büyük sebebidir” dedi.
Sezonun ikinci haftasındaki Ümraniyespor müsabakasında aslında takımın ilk müsabakaya göre biraz daha iyi mücadele ettiğini kaydeden Başkan Uysal, “30. dakikada kazandığımız bir serbest atış sonrası rakip kale direğinden dönen top rakibin ani kontra atağı ile kalemizde gol olarak sonuçlandı. Gerek bu gol de, gerekse yediğimiz 2.golde çok basit bireysel savunma hataları ilk yarıyı 2-0 mağlup bitirmemize sebep oldu. Buna rağmen çocuklar inanılmaz bir hırs ile ikinci yarıya başlayarak 46. dakikada skoru 2-1’e getirmeyi başardılar. Oyunun ilerleyen bölümlerinde yakaladığımız gol pozisyonlarını değerlendiremedik. Son dakikada kısa düşen geri pas sonrası kalecimizin ceza alanı dışında topa elle müdahalesi sonucu oyun dışı kalması ile atılan serbest atıştan yediğimiz gol ile müsabaka 3-1 sonuçlandı.
Beklentilerin büyük olduğunun farkındayız ancak herkesin sabırlı olması ve desteğini esirgememesi gerekiyor. Özellikle geçen sezondan devam eden bazı futbolcu kardeşlerimizin de bir an önce kendilerine çeki düzen verip toparlanmaları gerekiyor. Hafta içi Adıyamanspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası 1.Tur eleme müsabakası ve hafta sonu sahamızda oynayacağımız Silivrispor lig müsabakası ile toparlanmak istiyoruz. En kısa zamanda takımın toparlanacağına ve gelecek haftalarda daha iyi sonuçlar alarak herkesi sevindireceğine inanıyorum” diye konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.