Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz

Romanya’dan kentimize gelen heyet Belediye Başkanvekili Ahmet Birsel Aktaş’ı ziyaret etti

“Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz”

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Brasow İlçe Okul Müfettişleri Başkanlığı’nın birlikte hazırladığı, finansmanı Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan ‘Öğrenciler Arasında İşbirliği ve Uzlaşma İlkeleri’ isimli Hayat Boyu Öğrenme Comenius Bölgesel Ortaklık projesi kapsamında kentimize gelen Romanyalı heyet, İskenderun Belediye Başkanvekili Ahmet Birsel Aktaş’ı ziyaret etti.
Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz
Ziyarette konuşan projenin Türkiye Koordinatörlüğünü üstlenen Suçıkağı Paşa Karaca İlköğretim Okulu İngilizce öğretmeni Hanefi Zobar, proje ile, öğrenciler arasında sosyal, kültürel yada ekonomik, farklı sebeplerle ortaya çıkan şiddeti azaltmak ve kişisel etkileşim becerilerine odaklanmanın amaçlandığını belirterek, “Bu iki yıllık bir proje. Bir yıldır devam ediyor. Projenin tüm bütçesi Avrupa Komisyonu tarafından karşılanmaktadır. Bu üçüncü ayağı, heyetin ülkemize üçüncü gelişleri. Biz de Romanya’da çalışmalarda bulunduk.” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanvekili Ahmet Birsel Aktaş, terör ve şiddetten tüm ülkelerin rahatsız olduğunu belirterek, projenin bu nedenle önemli olduğunu vurguladı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış dünyada barış’ sözüne dikkat çeken çeken Belediye Başkanvekili Ahmet Birsel Aktaş, “Biz de Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz” diye konuştu. Belediye olarak eğitime önem verildiğini ve imkanlar ölçüsünde desteklendiğini belirten Belediye Başkanvekili Ahmet Birsel Aktaş, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Ziyarete, Romanya Proje Koordinatörü İlköğretim Müfettişi Mihaela Zugravu, Türkiye Proje Koordinatörü Hanefi Zobar, projede görevli öğretmenler Filiz Keleş Tektaş, Kamil Palta ile Romanya’dan idareci ve öğretmenler katıldı. Belediye Başkanvekili Ahmet Birsel Aktaş’ın, sahilde halkımızı denizle buluşturacak olan iskele yapımının sürdüğünü belirtmesi üzerine, konuklar, bunun çok güzel bir çalışma olduğunu ifade etti.
Belediye Başkanvekili Ahmet Birsel Aktaş, tüm konuklarına İskenderun’un eski ve yeni fotoğraflarından oluşan İskenderun albümü ve tanıtım CD’si verdi.
Projenin, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans) yürütülen Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu’ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirildiği belirtildi. ‘Öğrenciler Arasında İşbirliği ve Uzlaşma İlkeleri’ isimli Hayat Boyu Öğrenme Comenius Bölgesel Ortaklık projesi kapsamında, beşinci toplantının 10-15 Eylül tarihleri arasında İskenderun’da yapılacağı, projede görev alan öğretmenlerin, projenin de temel konusu olan Feuerstein Metodunun sınıfta öğrencilerle uygulanışını Romanyalı öğretmenlere sunacağı, ayrıca okullarda görevli öğretmenlerden altısının, Romanyalı eğitimciler tarafından yeni eğitime katılacağı bilgisi verildi.
Romanya’dan gelen konukların, İskenderun Belediyesi Sosyal Tesis 3’ü ve ilimizdeki tarihi ve doğal güzelliklerimizi gezerek, tanıma imkanı da bulacakları kaydedildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.