Kenan Evren İlkokulu’nun adı değişsin

“Kenan Evren İlkokulu’nun adı değişsin”

Türk Eğitim Sen Dörtyol Temsilciliği İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya’yı makamında ziyaret ederek 2012 – 2013 eğitim öğretim yılı öncesinde görüş alışverişinde bulundu ve eğitimin sorunlarını tartıştı. Ziyaretin 12 Eylül tarihine isabet etmesinin ise bir tesadüf olmadığı, Karakese Kenen Evren İlköğretim Okulu’nun adının Muhtar İbrahim Bülbül İlk Okulu olarak değiştirilmesi dilekçesi verilince anlaşıldı. Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, Hatay 2 Nolu Şube Serketeri Yaşar Gürakan, Dörtyol Temsilcilik Başkanı Fatih Saygılı, Karakese Kenen Evren İlköğretim Okulu temsilcimiz Bilgehan Arı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından gerçekleştirilen ziyarette İlçemizdeki eğitim sorunları, norm kadro fazlası öğretmenlerimizin durumu, okullar arası öğrenci nakillerinde yaşanan sorunlar görüşüldü.
Kenan Evren İlkokulu’nun adı değişsin
Ziyarette bir açıklama yapan Türk Eğitim Sen Dörtyol Temsilcilik Başkanı Fatih Saygılı; “Bu günün anlamına binaen Karakese Beldesinde bulunan Kenan Evren İlkokulunun adının değiştirilmesi için bir dilekçe hazırladık. Kenan Evren adı artık toplumda pek hoş karşılanmayan bir isim. Bu ismin yerine okula, 20 yıl beldede kesintisiz muhtarlık yapan, okulun yapımında bizzat çalışan ve çok büyük emeği geçtiği bilinen mahalle sakinlerinden merhum Muhtar İbrahim Bülbül adının verilmesini istiyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne iletilmek üzere dilekçemizi size takdim ediyoruz” dedi.
Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu girişimi anlamlı bulduklarını, yasanın ilgili hükmünün “Daha önce öğretim kurumlarının bina ve tesislerine verilmiş olan adlar muhafaza edilir. Ancak, sonradan kamuoyunda olumsuz izlenimler bıraktığı anlaşılan kişilere ait okul, bina ve tesis adları, il milli eğitim müdürünün önerisi ve il milli eğitim komisyonunun kararına dayalı olarak valinin onayı ile iptal edilir ve sonucunda Bakanlığa bilgi verilir.‘’ şeklinde düzenlendiğini bu konuda yetkinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik makamında olduğunu, dilekçeyi ilgili makama ulaştıracaklarını söyledi.

Önceki İçerikOtopark Cumhuriyeti mi?
Sonraki İçerikALTYAPI SORUNU KÖKTEN ÇÖZÜLÜYOR
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.