“Kimsenin kanı akmasın istiyoruz”

CHP Hatay milletvekilleri, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in Suriye olayları hakkında yaptığı açıklamaları ‘hata’ olarak nitelendirdi.
CHP’li vekiller kimsenin kanının akmasını istemediklerini bildirdi.
CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Ali Ediboğlu, Hasan Akgöl ve Refik Eryılmaz, CHP’li belde belediye başkanları ile değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in basında çıkan Suriye ve bu ülkeden Türkiye’ye sığınma talebinde bulunan Suriyeliler hakkında çıkan haberlere yönelik yaptığı açıklamanın, hükümetin yetkili organları tarafından yapılması gerektiğini düşündüklerini söyledi. Eryılmaz, “Türkiye’deki bütün vali ve kaymakamların Türkiye’nin vali ve kaymakamları olmalarını istiyoruz. Hükümetin valisi veya kaymakamı değil. Bugün basında çıkan haberlerin doğru olup olmadığı konusunda cevap verecek, açıklama yapacak olan hükümetin yetkili organlarıdır” dedi.
Bölgede yaşayan herkesin sıkıntısı olmasına karşın Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in ortaya atılan tüm iddiaları ‘asılsız’ olarak değerlendirmesini anlayamadıklarını da söyleyen Eryılmaz, şunları dile getirdi: “Vali Lekesiz doğru söylüyor da herkes yalan mı söylüyor? Spekülasyonlar olabilir, ama halk tedirgin. Ben kendi can ve mal güvenliğimden endişe ediyorum. Yayladağı’nda bir asker sırtından kurşunlandı. O askerin kurşunlandığı alanda sadece muhalif Suriyeliler vardı. Ben bizzat hastaneye giderek bu askere geçmiş olsun dedim. Aynı gün o bölgede başlayan yangına müdahale sırasında yine Orman İşletme Müdürlüğüne ait araçlar taşlandı. Sayın Vali’nin bu konuda bilgisi yoksa araştırmasını istiyoruz.”“Kimsenin kanı akmasın istiyoruz”
Hatay üzerinde ciddi bir oyun oynandığını düşündüklerini söyleyen Eryılmaz, “Biz bu bölgede kimsenin ölmesini istemiyoruz. Sadece açıklama yaparak barışı sağlayamayız. Orada kim kimi vuruyor belli değil. Mezhebi, dini, dili ne olursa olsun kimse ölmemeli” şeklinde konuştu.
Yapılan açıklamalarda CHP’li vekillerin hedef alındığını savunan Eryılmaz sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün hükümetin ve Sayın Vali’nin ‘Bölgemizde hiçbir sıkıntı yok’ şeklinde açıklamalarını da anlamakta ve anlatmakta zorlanıyoruz. Bu iddiaların tamamının yanlış olduğunu söylemek kesinlikle doğru değildir. Burada hükümetin Suriye politikasını eleştirenleri hedef göstererek bunlar kamuoyunu yanıltıyormuş gibi, barışı bozmaya yönelik bir takım eylemlerin içindeymiş gibi göstermekte kesinlikle doğru değildir. Bu tür açıklamalardan herkesin kaçınması gerekiyor.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.