Büyük ZAFER

30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye genelinde olduğu gibi İskenderun’da da coşkuyla kutlandı.
İskenderun Sahil Bulvarı’nda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Mehmetçikler protokol ve halkı selamlayarak geçiş yaptı. İskenderun halkı Mehmetçikleri ayakta alkışladı. 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı askeri birliklerin yanı sıra askeri araç, tank ve zırhlı araçların geçişi heyecanla izlendi.
Kutlama törenlerine AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, 39. Mekanize Piyade ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Emniyet Müdürü Cengiz Başar, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, askeri ve mülki erkânın yanı sıra İskenderun halk katıldı.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törende İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve Tugay Komutanı Hakan Atınç, askeri erkanın ve halkın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Kutlama merasiminin ardından 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli Piyade Yüzbaşı Serdal Aydın tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Aydın, 30 Ağustos’un sadece askeri bir zafer olmadığını belirterek, “Bu zafer, milletimizin hedeflere ulaşma konusundaki azim ve kararlılığını, şartlar ne olursa olsun üstesinden gelme kabiliyetinin en güzel örneklerinden biridir” diye konuştu. Öğrencilerin Zafer Bayramı ile ilgili okudukları şiirlerin ardından geçiş töreni yapıldı. Protokol üyeleri, askerlerin geçişini ayakta selamlayarak izlerken, törende bulunan halk tarafından Mehmetçiklerimiz alkışlandı.
Büyük ZAFER
Tören bitiminin ardından konuşan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, “Türk askeri tarihte benzeri olmayan bir kahramanlık destanı yazmıştır. Bu bağlamda tüm halkımızın ve Trük Silahlı Kuvvetlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” dedi. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise, Türkiye’nin emperyalizme karşı verdiği ve tüm dünyana örnek olan bir zaferi hep birlikte kutlamanın mutluluğu içinde olduğunu söyledi.
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise, “Bütün milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Millet olarak birçok zaferler kazanmış bir milletiz. Türk milleti olarak birlik ve beraberlik ruhu içerisinde olduğumuz sürece, kazanamayacağımız hiçbir zafer yok. Bu konuda Türk halkı hiçbir zaman taviz vermemiştir. Birlik ve beraberlik içerisinde dünya milletlerine Çanakkale’de göstermiş olduğumuz zaferi her zaman gösterecek güç ve kudrete sahibiz. Yeter ki Türk milleti olarak bu birlik ve beraberliğimiz bozulmasın” ifadelerini kullandı. Törende son olarak duygu ve düşüncelerini dile getiren MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin ise, “Bağımsızlığımızın, esirlikten kurtuluşumuzun simgelendiği büyük bir savaşın bayramını kutluyoruz. Çok büyük bir yokluklarla kazanılan bir zaferi kutluyoruz. Ancak bu milleti ne hale getirdiler de bu bayramdan uzaklaştırdılar. Türk halkı milliyetçi bir millet, ancak tören alanları boş. Devletin yetkililerinin bu bayramı önümüzdeki sene çok daha büyük bir katılımla kutlaması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.