“Bir grup milletvekilinin söylentilere dayalı açıklama yapması sakıncalıdır”

Suriyeli mülteciler ile ilgili “Kamplarda herhangi bir asayiş sorunu yaşanmıyor” diyen Davutoğlu:

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD ziyareti öncesi, Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. ABD ziyareti öncesi, Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu açıklamasında, zirve öncesi zirvede görüşülecek konular hakkında bilgi verdi. Davutoğlu, “BM Güvenlik Konseyi üyeleri ile Suriye yönetiminin Suriyeli mülteciler konusunda takındığı tutum ele alınacak. Suriyeli kardeşlerimizin evlerine dönmelerinin temin edilmesi konusunda yaklaşımımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Suriyedeki reform sürecinin biran evvel sonuçlanmasını ümit ediyoruz” dedi.
“Bir grup milletvekilinin söylentilere  dayalı açıklama yapması sakıncalıdır”
APAYDIN KAMPI
Hatay’daki kamplar konusunun sorulması üzerine, “Bu konu siyasi mülahaza üstünde tutulmalı. Kamplarda herhangi bir asayiş sorunu yaşanmıyor. Hükümetimizin, Meclis denetimini kapatmaya çalışıyor gibi hava yaratılmaya çalışıyor. Bu yanlıştır. Bir grup milletvekilinin söylentilere dayalı açıklama yapması hassas durum mevcutken sakıncalıdır. TBMM, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu kamplarla ilgili her türlü incelemeyi yapabilecektir.”
Davutoğlu, “TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeleri, Apaydın da dahil ne zaman isterlerse Suriye kamplarına girişleri sağlanabilir” dedi.
Davutoğlu, TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyelerinin Hatay’da Suriyeli askerlerin kaldığı Apaydın Kampı’na girişlerinin sağlanabileceğini açıkladı. Türkiye’ye sığınan Suriyeli askerlerin barındığı Hatay’daki Apaydın kampı daha önce CHP’li vekillerin kampa alınmamasıyla gündeme gelmişti.

SORUN ÇIKMASI KAÇINILMAZ
Davutoğlu kamplardaki temel sorunla ilişkin ise, “Türkiye’de bile bu kadar insanı bir yerden bir yere taşımaya kalksanız bir takım sorunlar yaşanacaktır. Burada başka bir ülke vatandaşının taşınması söz konusu. Kimisi tecavüze uğramış, kimisi yakınını kaybetmiş.. Çok büyük travmalar yaşanmış. Türkiye bundan sonraki süreçlerde mültecilerle ilgili olarak örnek teşkil edecek bir uygulama geliştirmiştir. Çalışmalarımız devam edecek” açıkmalasında bulundu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.