Beşiktaş 1-İskenderunspor-0

Spor toto 3.ligdeki temsilcimiz İskenderunspor Beşiktaş İstanbulda hazırlık maçını yaptı.
Herkesin hayal olarak baktığı hazırlık maçı İstanbul Nevzat demir tesislerinde Gerçekleştirildi.
İskenderunspor kafilesini tesislerde ağırlayan ve burada öğle yemeği veren Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba tüm takımla tek tek ilgilendi. Takımın İstanbul’daki maçına
Yönetim kulu üyesi Hüseyin Fırat ve kulüp Genel menajeri Ömer Baysal ta takip etti. Tesislerde dolaşan ve incelemelerde bulunan futbolcular ise maç saatinde soyunma odasında Teknik sorumlu Can güven’in taktiklerini can kulağıyla dinlediler. Türkiye’nin En büyük kulüplerinden Beşiktaş ile oynanacak hazırlık maçında bile heyecanın tavan yaptığı bir karşılaşmaya İskenderunspor
Kalede Muhammet, Onur, Okan, İbrahim, İsmail, Mehmet, Abdurrahman, Nurettin, Ali, Mehmet, Deniz. İlk on biriyle başladı.
Beşiktaş 1-İskenderunspor-0
Beşiktaş, Nevzat Demir Tesisleri’nde oynanan karşılaşmaya ise Beşiktaş, Kalede yeni transferleri McGregor, Mehmet Akyüz, Ersan Gülüm, Necip Uysal, Emre Özkan, Hasan Türk,Kadir arı, Erkan Kaş, Batuhan Karadeniz, M. Demirci, Oğuzhan Özyakup on biriyle başladı.
İskenderunspor açısından oldukça heyecanlı geçen maçın İlk tehlikeli pozisyonunun 6. dakikada yakalayan siyah-beyazlılar, kaleciyle karşı karşıya kalan Erkan Kaş’ın fileleri havalandıramaması üzerine mutlak gol şansını kaybetti. Bunun üzerine teknik ekibin de talimatlarıyla sahada kendini ayakta tutan bir futbol oynayan İskenderunspor zaman zaman Beşiktaş kalesine giderek gol bulmaya çalıştı. Baskılı oynayan ve rakibinin hücuma çıkmasına izin vermeyen Beşiktaş, Oğuzhan’ın pasını ceza sahası içinde alan Batuhan’ın sert şutuyla gole bir kez daha yaklaştı ancak kaleci Muhammet net bir golü önledi. Muhammed Demir’in ara pasına hareketlenen Batuhan, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kaybetti.
İlk 45 dakikada net fırsatlar bulan Beşiktaş, aradığı golü bulamayınca devre 0-0 sona erdi.
İkinci yarıda da tempoyu düşürmeyen Beşiktaş, 50. dakikada Mertcan’ın kullandığı köşe vuruşunda kaleciden seken topu tamamlayan Mehmet Akyüz’ün golüyle 1-0 öne geçti. 52. dakikada Mehmet Akyüz’ün sert şutunda top üst direkten geri geldi. Baskısını dakikalar ilerledikçe arttıran siyah-beyazlılar, 58. dakikada Batuhan’ın düşürülmesiyle penaltı kazandı. Penaltı vuruşunu kullanan Batuhan, topu üstten auta gönderdi.
İskenderunspor orta alanda topu tutarak kontra ataklarla Beşiktaş’ın Kalesine gitmeye çalışırken gelişen pozisyonlarda gol olmayınca mücadele Beşiktaş’ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
Maçın sonrasında ise İki takımın oyuncuları da bir birlerini tebrik ederek sahadan ayrıldılar maçı izinli olan ya da İstanbul’da bulunan İskenderunlularda izledi.
Maçın ardından değerlendirmede bulunan İskenderunspor teknik sorumlusu Can güven Beşiktaş ile oynadığımız Hazırlık maçı gerçekten bizim için çok önemliydi.
Birçok insanın bu maç tarihi boyunca unutmayacağı maçtır. Genel anlamda baktığımzıda takımımız iyi mücadele etti.orta alanda topu tutmaya çalıştık.sonuçta oynadığımız takım Beşiktaş kendimizi iyi hazırladık bu nedenle gelecek hafta oynacağımızı Hacettepe maçı bizim için çok önemli açıklamalarını yaptı. Ayrıca tesislerde bizleri ağırlayan ve gerekli tüm ilgiyi bizlerden esirgemeyen Hocamız Samet aybabaya da ayrıca teşekkür ediyorum açıklamasını yaptı.

Önceki İçerik“Türkiye’de 80 bin 410 Suriyeli bulunuyor”
Sonraki İçerikZafer Haftası!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.