“BDP’li vekillerin teröristlerle kucaklaşmaları kabul edilemez”

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, BDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve ceza alması gerektiğini kaydetti.
Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, beraberinde MHP İskenderun ilçe Başkanı İbrahim Gül, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman ve parti teşkilatı üyeleriyle birlikte Şekere, Cırtıman ve Kışla köylerini ziyaret etti. Burada köy muhtarı ve köylü ile bir araya gelen Çirkin, çiftçinin sorunları ve Hatay ve Türkiye gündemi ile ilgili görüş alış verişinde bulunarak önemli açıklamalar yaptı. MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, BDP’li vekillerin teröristlerle kucaklaşmalarının kabul edilemez olduğunu belirterek bu konuda sadece MHP’nin bunların cezalandırılması noktasında girişimde bulunduğunu savundu. 1 Ekim tarihi itibariyle suç ve suçlu öven milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis’te çalışma yapacaklarını ve bunların ceza almaları için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Çirkin “Dokunulmazlıklarının kaldırılıp ceza almaları şart” dedi.
Milletvekili Çirkin sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette ilk olarak bir öz eleştiri de bulunarak, Hatay’da 5 AK Parti, 4 CHP’li toplam 9 vekile karşı nasıl mücadele edeceği noktasında ilk zamanlar endişeye düştüğünü ifade etti.
Çirkin, “Ben 13 yaşında ülkücü hareketin içine girdim. Milletvekili olduğumda 37 sene geçmiş, 13 yaşından bu yana geçen 37 sene hoş bir zaman dilimi değil, her türlü sıkıntı, mahkumiyet darlık zorluk var. İnanın önceleri korktum. Bunlar kalabalık gücüm yetecek mi enerjim yetecek mi diye, rabbim yardım ediyor. 13 yaşında ülkücü harekete girmiş gibi enerji doluyum azimliyim. Siz doğru oldukça Allah yardım ediyor” şeklinde konuştu.
MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, bölge insanının dertlerini dinlemek varsa kendilerinden şikayetlerini dinlemek ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin selamını getirmek üzere köyleri ziyaret ettiklerini belirterek hesap vermek için milletin huzurunda olduklarını söyledi. Çirkin, bedelli askerlik ile hususu olarak ilgilendiğini kaydetti. Şekere köyünden İhsan Ateş isimli vatandaş devletin çiftçiye ucuz diye verdiği kredilerin yandaşlara verildiğine dikkat çekti.
MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin çiftçiye ucuz verilen kredilerin hüsrana neden olduğunu belirterek, hayvancılığı ve çiftçiyi bitirdiğini söyledi. Hükümetin çıkarttığı kanun ile hayvan kaçakçılığını teşvik ettiğini belirten Çirkin, Suriye’den dörtte bir fiyatına getirilen büyük ve küçükbaş hayvanlara küpe takılarak resmi mal haline getirildiğini bu şekilde Türk çiftçisinin besicisinin elindeki hayvanının değerini kaybettiğini sözlerine ekledi.
“BDP’li vekillerin teröristlerle kucaklaşmaları kabul edilemez”
FÜZE UYARISI
Rusları Afganistan’dan çıkaran füzelerin PKK’nın eline geçmesi halinde Türkiye’nin uçak ve helikopter kaldıramayacağını savunan Çirkin, “ABD tarafından üretilen Stinger füzelerinin Suriye’de muhaliflerin eline geçebileceğini söylemiştim. Son aldığımız bilgilere göre bu füzeler onların eline geçti. Bu karışıklıkta bu füzeler Pkk’nın eline geçerse Türkiye Doğu ve Güneydoğu’da terörle mücadele ederken ne bir helikopter kaldırabilir ne uçak. Rusların Afganistan’da başarısız olmalarındaki en büyük etken bu füzeler olmuştur. Afganlara füzeleri veren ABD savaş sonrası füzeleri toplamıştır. Türkiye’de dahi ABD her yıl bu füzelerin sayımını yapmaktadır. Muhaliflerin eline geçen bu füzeler 500 dolara 1000 dolara Pkk’ya satılacaktır. Bu iddialar on dönemde doğrulanmış durumdadır. Hükümet bu tehlikenin farkına varsın ve buna engel olsun” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.