BAŞKAN SAVAŞ ABA GÜREŞLERİNDE DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİNİ VERDİ

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Altınözü ilçesi Altınkaya (Paslıkaya) Beldesi’nde düzenlenen “Hanna Demir Aba Güreşi Turnuvası’na katılım gösterdi ve dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti. Normal şartlarda Altınözü’nün Tokaçlı Köyü’nde bu yıl 1.si düzenlenmesi planlanan “Hanna Demir Aba Güreşi Turnuvası” güreş alanının tadilatta olması dolayısıyla bu yıl Altınözü ilçesi Altınkaya Beldesi’nde düzenlendi.
Tokaçlı Köyü eski pehlivanlarından Hanna Demir adına düzenlenen Aba Güreşi turnuvasına Altınözü ilçesi Altınkaya Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Kaves ev sahipliği yaptı.
BAŞKAN SAVAŞ ABA GÜREŞLERİNDE  DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİNİ VERDİ
Güreşleri Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Altınkaya Belediye Başkanı Mustafa Kaves, İskenderun eski Belediye Başkanı Mete Aslan, Antakya Belediyesi Başkan Yardımcıları Mehmet Çaparali ve Halil İbrahim Yelkaya, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Gülen belde ve civar köy sakini güreş severler izledi.
Hatay genelinden toplam 172 sporcunun katılım gösterdiği ve 12 siklette düzenlenen güreşler sonunda ağır siklette Seferli Köyü’nde İbrahim Sürmeli 1.liği ve başpehlivanlığı elde etti. Ağır siklet 2.si Sofular Köyü’nden Mustafa Keyifçi olurken, 3.lüğü ise Karsu Köyü’nden M.Buğrahan Dönmez elde etti.
Altınkaya Belediye Başkanı Mustafa Kaves aba güreşi etkinliklerini onurlandıran ve özellikle yöre kültürümüz Aba Güreşi’nin ülkemizde ve tüm dünyada tanıtılmasına yönelik sağladığı katkılardan dolayı Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a teşekkür ettiklerini belirtti.
Ayrıca bu yılki Hanna Demir Aba Güreşi Turnuvası’nın güreş ağası ve aynı zamanda Rum Ortodoks Kilisesi Papazı Abuna Mihail Papas güreş etkinliğine verdiği destek ve katkılarından ötürü Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a teşekkür plaketi sundu. Papas geçtiğimiz günelrde Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret ettiklerini ve düzenleyecekleri güreş turnuvasına destek olması konusunda söz verdiğini, verdiği sözü yerine getiren Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a özellikle teşekkür ettiklerini ifade etti.

Önceki İçerikPrime Mall İskenderun 2 yaşında
Sonraki İçerikİskelede üçüncü test kazık boru çakımı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.