Plaj futbolu başlıyor

Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından İskenderun’da düzenlenecek olan plaj futbolu Cumartesi günü (Yarın) başlıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan turnuvayla ilgili olarak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik ve HİF Hatay temsilcisi Murat Ünal basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Düzenlenen toplantıda konuşan Ayhan Dik, İskenderun Belediyesi tarafından 2011 yılında yapılan uluslar arası Turizm ve Kültür Festivali’nde düzenlenen plaj futbol şampiyonasında birinci olan takımımızın Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Alanya’da tertiplediği Türkiye Şampiyonasında üçüncü olarak derece yapması İskenderun’da plaj futbolunun daha çok yaygınlaştırılması gerektiği kanısında olmamızdır. Ayrıca ülkeniz için en önemli değerlerimizden birisi olduğuna inandığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda daha anlamlı kutlanması için Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından İskenderun Belediyesi Sahil spor kompleksinde bulunan plaj stadyumunda Hatay ilçeleri tarafından oluşturulan plaj futbol takımları arasında oynanmak üzere 25-30 Ağustos tarihleri arasına plaj futbol şampiyonası düzenlenecektir. Şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçen İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’e ve destek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Dik ayrıca, müsabakalar sonunda ilk üç sırada yer alan takımlara kupa ve madalyaları, dördüncü olan takım oyuncularına madalya, ayrıca müsabakalarda gol kralı olan oyuncuya en iyi kaleciye ve oyuncuya çeşitli hediyeler verileceğinin altını çizdi.
HİF Hatay Sorumlusu Murat Ünal ise, “ Türkiye de birçok il ve ilçe plaj futbolu ile kendi tanıtımlarını yapıyorlar. Geçtiğimiz yıl İskenderun olarak gittiğimiz Alanya’da bizi yenen takımlar birinci ve ikinci oldular. Gerçekten inanılmaz destekler yapılıyor. Biz de bu bölgenin insanlarının spora yönelmesi için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.