Kaymakamlık ve DOĞAKA köylere spor alanı yapılacak

İskenderun Kaymakamlığı ve DOĞAKA tarafından sekiz köye açık hava spor alanı yapılacak.
Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan İskenderun Kaymakamı Su, bölgemizde ciddi çalışmaların olduğunu açıkladı.
Sosyal destek programı çerçevesinde, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından DOĞAKA’ ya sunulan ve kabul gören olan ‘Açık hava spor alanı’ projesinin imza töreni İskenderun Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Kaymakamlık ve DOĞAKA köylere spor alanı yapılacak
Törene İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’nun yanı sıra DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız ve DOĞAKA Proje Uzmanı Halil Sunaç katıldı.
İmza töreni öncesi kısa bir konuşma yapan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, “Sosyal destek programı çerçevesinde DOĞAKA’ya ilçemizden giden projelerden 12 tanesi kabul gördü ve onaylandı. Projeler arasında belediyelerimize, sivil toplum kuruluşlarına ve kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan projelerimiz var. Bu projelerden bir tanesi de bizim İskenderun Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak DOĞAKA’ya sunmuş olduğumuz projedir. Proje kapsamında sekiz köyümüze açık hava spor alanı yaptıracağız. Açık hava spor alanına bisiklet ve değişik spor aletleri yaptıracağız. Bu şekilde vatandaşlarımız için spor yapma imkânı oluşmuş olacak. Bildiğiniz gibi vatandaş ve toplum olarak biraz kilo almaya başladık. Zannediyorum o bakımdan da obezite ile mücadele açısından bu yapacağımız açık hava spor alanlarının büyük bir faydası olacağını düşünüyorum. Yaptığımız projenin bedeli 84 bin 200 tl. Projeleri genel olarak değerlendirirsek eğer, ilçemizden 12 proje kabul gördü. Bu projelerin toplam bedeli 727 bin 146 liradır. Bu projeler ilçemizde inşallah en kısa zamanda yürürlüğe girecek” diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız tarafından karşılıklı imzaların atılması ile birlikte proje faaliyete geçme aşamasına geldi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.