Hatay İl Temsilciliği İl Hakem ve Tertip Kurulu toplantısı

Hatay İl Temsilciliği İl Hakem ve Tertip Kurulu toplantısı 17 ağustos 2012 Cuma günü saat 14.30’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi. İl Temsilcisi Bülent AŞKAR başkanlığında yapılan toplantıda ilk sözü alan AŞKAR; kurul üyelerini selamladıktan sonra yeni yıl faaliyet programı ile ilgili kısa bir bilgilendirmeden sonra gündem maddelerine geçti.
İlin satranç krokisinin sunulduğu toplantıda sporcu sayısı antrenör ve hakem sayısının niceliksel varlığının niteliksel hale getirilmesi yanı sıra turnuvaların profesyonel hale getirilmesi için yer sorunun çözülmesi gerektiği dile getirilerek bu konuda atılması gereken adımlar kararlaştırıldı.
Turnuva yeri ile ilgili sıkıntıların yanı sıra turnuvalarda dağıtılan ödüllerinde niteliksel olarak daha üst boyuta taşınması madalya ve başarı belgesi yanı sıra kupa ve para ödülleri turnuvalarda verilmesi gerektiği görüşüldü.
Hatay İl Temsilciliği İl Hakem ve Tertip Kurulu toplantısı
Özel turnuvalar konusunun da gündemde yer aldığı toplantıda bundan sonra Türkiye Satranç Federasyonun özel turnuva prosedürlerinin uygulanacağı karara bağlandı.
Kulüpler arasında yaşanan sıkıntıların centilmenlik boyutuna taşınması gerektiği ile ilgili yapılan değerlendirmede, sıkıntıların giderilmesine yönelik çalışmaların hızlandırılması gerektiğine vurgu yapıldı.
Lisanslı sporcu sayısının 6 binlere ulaştığı ilimizde Türkiye Satranç Federasyonun lisans kampanyası ile ilgili güncellemeler yapıldığı ilin satranç sitesinde gereken tüm bilgilerin güncellenmesi konu edildi.
Aktif hakem sayısının artırılması ve hakem seminerlerinin düzenlenmesi ile daha çok hakemin uzmanlaştırılacağı bununda turnuvaları profesyonelleştirmek için en önemli aşama olacağı kaydedildi. 2 kademe antrenörlük seminerlerinin en yakın zaman da organize edileceği birçok faaliyetin olimpiyatlar sonrasında hız kazanacağı dile getirilirken faaliyet programı şekillendirildi.
Milli takım havuzunda 15 sporcumuzun yer aldığı, eğitimleri için milli takım kampları yapılacağını en kısa zamanda ilk kampın gerçekleşeceği, 2013 Dünya Gençler Şampiyonasının Hatay İlimizde yapılacak olmasının ilimize birçok şey kazandıracağı belirtildi.
Sonuç olarak İyi dilek ve temennilerin sunulduğu toplantıda son olarak sponsorlarla yapılacak görüşmeler ve mülki amirlerine yapılacak ziyaretler belirlendi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.