Gün birleşme günüdür

Yönetim kurulu sayısının 21’e çıkarıldığı İskenderun spor 1967 Kulübünün Olağanüstü kongresinde Sedat Uysal Başkanlığındaki turuncu-mavili takıma hayat verecek yeni yönetim listesi göreve getirildi. İskenderunspor için tarihi gün ve karar niteliği taşıyan kongreye iş adamı Nuri Üysen, birlik ve beraberlik adına yaptığı pozitif konuşmalarla damgasını vurdu. Salonda özellikle ayrıştırıcı değil, birleştirici olalım. Gün birleşme günüdür. Bu kentte hep birlikte yaşıyoruz. İskenderunumuza ve turuncu mavili takımımıza sahip çıkalım. İskenderunluların ne kadar birbirine bağlı ve kenetlenmelerini herkese gösterelim. Çünkü biz kenetlendiğimiz müddetçe her platformda çok güçlü oluruz ve kazanan da yine biz oluruz ” şeklindeki sözleriyle birlik ve beraberliğin bundan sonra da sevgi ve kardeşlik duyguları içinde devam etmesini diledi.
Gün birleşme günüdür
İş adamı Nuri Üysen ayrıca, kentin iki güzide takımı olan İskenderunspor ile İskenderun Demir-Çelikspor’un birleşmesi için gösterdiği çaba ve gayretlerin sonucunu gördü. Nuri Üysen, İskenderun Demir Çelik Spor Kulüp Başkanı Cengiz Gül ile İskenderunspor Kulüp Başkanı Sedat Uysal’ı yanına çağırarak tarihi bir kararı açıkladı. Üysen, uzun süredir 2. ligde İskenderun’u temsil eden Kırmızı Lacivertli takım ile İskenderunluların gönlünde taht kuran üçüncü lig temsilcisi İskenderunspor’un birleşmesi ile ilgili ilk adımın atıldığını vurgulayarak “İki başkanımız da burada özveride bulunarak birleşmenin temellerini atmış bulunuyorlar. İki taraf için de resmi süreç başlatılmıştır. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

GEREKEN DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da gördüğü tablodan bir hayli mutlu olduğunu belirtti. Birleşmenin kente büyük fayda sağlayacağını dile getiren Milletvekili Karasayar, gerekli her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulun divan başkanlığını İDÇspor Kulüp Başkanı Cengiz Gül yaptı. Kongreye AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, işadamları ve Turuncu-mavili delegeler genel kurula katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan kongrede tüzük değişikliği oybirliğiyle kabul edilerek 11 olan yönetim kurulu sayısı 21’e çıkartıldı. İskenderun uzun yıllar sonra ilk kez toplumun birçok kesiminin sevgisini kazanmış isimler Tek liste içerisinde yer alarak kentte bir güç birliği oluşumunun temelleri spor alanında atıldı.
Divan Başkanı Cengiz Gül, İskenderunspor 1967 Kulübünün 21 kişilik listesini görev dağılımıyla birlikte tek tek okuyarak Başkan Sedat Uysal, Başkanvekili Mustafa Baştuğ, Asbaşkan Futbol Şube Sorumlusu Levant Yılmaz, Asbaşkan Mali İşler Sorumlusu Nevzat Barak, Asbaşkan Hukuk İşleri Sorumlusu Ali Dündar Çetin, Genel Sekreter Çağrı Belibağlı, Basın sözcüsü Müfit Tennioğlu, yönetim kurulu üyeleri, Aksel Butros, Kazım Yıldız, Edip Zelluh, Ali Dündar Çetin, Anıl Abacı, Süleyman Çelik, Levent Hakkı Yılmaz, Hüseyin Fırat, Sinan Yeşilyurt, Ökkeş Demirel, Adnan Çalışkan, Bayram Alpagül, Mustafa Çöloğlu, Cemil Uğutmen, Ahmet Öz ve Nuri Üysen’den oluştuğunu, Ömer Baysal’ın da genel menejer olarak kulüpte görev aldığını okuduğu listeyi delegenin oyuna sundu.
Salonu dolduran delegeler açık oylama ile tek listeyi onaylayarak İskenderunspor 1967 Kulübü’nün yeni yönetimini göreve seçti.

KENTTE SPOR ADINA TARİHİ GÜN YAŞANDI
İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek de, kentte spor adına tarihi bir gün yaşandığına dikkat çekerek “Bugün burada oluşturulan listeden çok memnunum. Biz belediye olarak temelde, sporun altyapısına önem veriyoruz. Bunun için de İskenderun spor tesisinin proje ihalesine çıktık. Tamamlandığında İskenderun’da temeli sağlam her türlü spor faaliyetlerini profesyonelliğe taşıyacağız” diye konuştu.
Yapılan kongre sonrası İskenderunspor 1967 Spor Kulübü yönetimi şu isimlerden oluştu;

YÖNETİM KURULU ASİL YÖNETİM KURULU YEDEK

1. BAŞKAN SEDAT UYSAL 1. SAİT DENİZ
2. BAŞKAN VEKİLİ MUSTAFA BAŞTUĞ 2. DADER YILMAZ
3. ASBAŞKAN FUT.ŞB. LEVENT H. YILMAZ 3. ALİ ÖZYURT
4. ASBAŞKAN MALİ İŞ. NEVZAT BARAK 4. ERKAN KARACA
5. ASBAŞKAN HUKUK İŞ. ALİ DÜNDAR ÇETİN 5. HAMDULLAH SÖNMEZ
6. GENEL SEKRETER ÇAĞRI BELİ BAĞLI 6. İBRAHİM YİĞİT
7. BASIN SÖZCÜSÜ MÜFİT TENNİOĞLU 7. KAZIM ÇAKIR
8. YÖN.KURULU ÜYESİ EDİP ZELLUH 8. MUSA FALAY
9. YÖN.KURULU ÜYESİ AKSEL BUTROS
10. YÖN.KURULU ÜYESİ SÜLEYMAN ÇELİK
11. YÖN.KURULU ÜYESİ ÖKKEŞ DEMİREL
12. YÖN.KURULU ÜYESİ SİNAN YEŞİLYURT
13. YÖN.KURULU ÜYESİ ANIL ABACI
14. YÖN.KURULU ÜYESİ KAZIM YILDIZ
15. YÖN.KURULU ÜYESİ ADNAN ÇALIŞKAN
16. YÖN.KURULU ÜYESİ CEMİL UGUTMEN
17. YÖN.KURULU ÜYESİ BAYRAM ALPAGÜL
18. YÖN.KURULU ÜYESİ HÜSEYİN FIRAT
19. YÖN.KURULU ÜYESİ MUSTAFA ÇÖLOĞLU
20. YÖN.KURULU ÜYESİ AHMET ÖZ
21. YÖN.KURULU ÜYESİ NURİ UYSEN

KULÜP GENEL MENAJERİ : ÖMER BAYSAL

DENETİM KURULU ASİL DENETİM KURULU YEDEK

1. SALİM KÖYBAŞI 1. MEVLÜT ÖZER
2. MEHMET YILMAZ 2. NECDET SARIKAYA
3. MEHMET ÖZEL 3. M.EMRE KURAN

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.