ERZİN İLÇE MİLLİ EĞİTİMİ ŞEFLER Mİ YÖNETİYOR?

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, Erzin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli memur Melih Barut’un, bir başka sendikanın temsilcisi olan Şef Adnan Karaçalı’nın iftiralarına maruz kaldığını söyledi. Akça yaptığı yazılı açıklamada, “Melih Barut arkadaşımızın özel hayatı ile ilgili konuları ilçe gündemine taşıyarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde şikâyet ve herhangi bir olay olmamasına rağmen bir mahkeme kurulmuştur. Arkadaşımız suçlu bulunarak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Oruz’un talimatı ile tayin talebinde bulunulması istenmiş, kurumun huzuru için arkadaşımız Melih Barut Erzin Endüstri Meslek Lisesine tayin için dilekçe vermiştir. İlçe Müdürü kötü niyet ile Şükrüpaşa İlkokuluna görevlendirmesini yapmıştır. Ortada şikâyet veya her hangi bir olumsuz durum olmamasına rağmen arkadaşımızı karşısına alan, İlçe Müdürü, Şube Müdürleri ve şefler sanki bir mahkeme heyeti gibi harekete ederek suçlu bularak sürgün işlemini yapmıştır” ifadelerini kullandı. Akça’nın açıklaması şöyle:
“Türk Eğitim Sen olarak; şu sorularımızın Erzin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından cevaplandırılmasını beklemekteyiz.
Erzin İlçe Milli Eğitim Müdürü niçin bu şefin uydurmuş olduğu ve sadece sendikamızdan istifaya zorladığı arkadaşımız için hazırlanan yalanlara itibar etmiştir? Arkadaşımız dilekçesinde belirttiği kuruma değil de neden Şükrüpaşa ilköğretim okuluna gönderilmiştir? Şükrüpaşa ilköğretim okulunda çalışmakta olan ve İlçe Milli eğitim Müdürlüğüne gitmek istemeyen Ali SOYLU istemediği halde ve istemediğini belirtir dilekçe verdiği halde neden İlçe milli eğitim müdürlüğüne çekilmiştir? Erzin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde memurların disiplin işlemleri böyle kurulan mahkemelerde mi yapılmaktadır? Melih BARUT ile ilgili olarak her hangi bir şikâyet dilekçesi var mıdır? İftira atan Şefle ilgili de herhangi bir disiplin işlemi yapılmış mıdır? Ona da ilçe içerisinde bir mahkeme yapılmış mıdır? Erzin İlçe Milli eğitim Müdürlüğünü Müdür mü yoksa baskı yapan şefler mi yönetmektedir ? Erzin Kaymakamının bu olaydan haberi var mıdır varsa bu olaya neden sessiz kalmaktadır?
Kamuoyunun bilgisi olması açısından bu yapılan işlemin tek sebebi vardır. O da Melih BARUT adlı memur arkadaşımızın Türk Eğitim Sen üyesi ve delegesi olmasıdır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki şefin tek kaygısı da sendikasından istifa eden üyelerinin geri almaktır. Bunun için böyle bir komplo kurulmuştur.
Konunun idari ve hukuki takipçisi olacağımızı belirtirken, Erzin Kaymakamımızın da konuya hassasiyetle yaklaşacağını umuyoruz.”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.