Hain planı polis bozdu!

Hain planı polis bozdu!Vali Lekesiz, “Eğer bomba yüklü araç patlatılmış olsaydı, hem kaymakamlık hem de emniyet müdürlüğü binaları yerle bir olurdu” dedi ve ekledi:

Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, Erzin’de Kaymakamlık lojmanına saldırarak 2 polisi yaralayan ve Hükümet Konağı önünde bomba yüklü bir aracı patlatmak isteyen PKK’lılardan birinin ağır yaralı olarak ele geçirildiğini açıkladı. Lekesiz, operasyonun yaralı PKK’lıdan alınan bilgi doğrultusunda Başlamış Köyü yakınlarında devam ettiğini de belirterek, “Eğer bomba yüklü araç patlatılmış olsaydı, hem kaymakamlık hem de Emniyet Müdürlüğü binaları yerle bir olurdu” dedi.

AMANOS DAĞLARINDA OPERASYON
İlçede güvenlik önlemlerinin arttırıldığı olay sonrasında, Amanos dağları kırsalında düzenlenen operasyonlarda aynı çatışmada yaralanan 1 PKK’lı yaralı olarak ele geçirildi. Olaylardan sonra bugün ilçeye gelen Vali Celalettin Lekesiz, saldırıyı ‘vahim’ olarak niteledi. Saldırının büyük bir faciaya çevrilmek istendiğine dikkat çeken Lekesiz, “Aynı gün aynı saatlerde Hükümet konağı önüne bir otomobil içerisine 70 kilo Aminyumnitrat ve C-4 patlayıcı kurulmuş tuzak halinde ele geçirildi. Bu malzemelerin patlaması halinde hem Kaymakamlık binası hemde Emniyet Müdürlüğü binaları yerle bir olacaktı. Polisimizin dikkati sonucu örgütün üçüncü saldırı noktası olarak belirlediği ve bomba düzeneğini bağladıkları telsizin bulunduğu araç, fünyeyle patlatılarak etkisiz hale getirildi ve büyük bir faciadan dönüldü” şeklinde konuştu.

1 TERÖRİST AĞIR YARALI YAKALANDI
Amanos kırsalında başlatılan operasyonların Başlamış Köyü yakınlarında devam ettiğini ifade eden Vali Celalettin Lekesiz, “Başlamış yakınlarında güvenlik güçlerimizin operasyonları devam etmekte olup bugün olaylara karışan, yaralı bir PKK’lı teröristi dağda ekiplerimiz yakalamışlardır. Teröristten alınan bilgiler doğrultusunda diğer yaralı olarak kaçan teröristlerin yakalanması için güvenlik personelimiz harekete geçmiştir” diye konuştu.

Önceki İçerik‘Suriyeli muhaliflere tank gönderildi’
Sonraki İçerikİSKENDERUN POLİSİ MOTOSİKLET TUTKUNLARINA KASK HEDİYE ETTİ
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.