‘Çukurova coğrafyasında hepimiz aileyiz’

‘Adana’dan Anadolu’ya Türk Sineması Yollarda’ sloganı ile gezici sinema tırı İskenderun’a geldi
19. Altın Koza Film Festivali kapsamında İskenderun’a gelen Adana Büyükşehir Belediyesi gezici tırı, gösterimde bulundu.
Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen etkinliğe, Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Dönmezer, Muhtarlar Birliği Başkanı Soner Şimşir, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlikte konuşan Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni İsmail Tumiçin, 19. Altın Koza Film Festivali kapsamında‘Adana’dan Anadolu’ya Türk Sineması Yollarda’ sloganı ile 17 Temmuz’da başlatılan gezici tır projesinin, 25. noktasının İskenderun olduğunu söyledi.
Etkinliğin ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle, Ramazan Şenliği şeklinde de kutlandığını belirten İsmail Tumiçin, “Özel gezici tır projesi Adana’da 19. Altın Koza Film festivali nedeniyle başlayan proje. 17 Temmuz’da yola çıktık. Hiç ara vermeden güzel Anadolu’nun, ülkemizin bugün 26. noktasında İskenderun’dayız. İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e Türk sineması ve sanatçıları adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

‘Dev Türk bayrağı açılan alanda 10. yıl marşı söylendi’

14.500 km yol katedilerek gerçekleşecek olan projenin 38 ilde düzenlenerek, Adana’da 19. Altın Koza Film Festivali’nin başlayacağını belirten İsmail Tumiçin, sinema tarihinin çok önemli projelerinden birinin kardeş şehir İskenderun’da, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının muhteşem anıtı önünde gerçekleştirildiğine dikkat çekti.
Kent bandosu konseri ile başlayan etkinlikte, alanda dev Türk bayrağı açıldı ve 10. Yıl Marşı hep birlikte söylendi.
Halkoyunları gösterimi, semazen gösterisinin yer aldığı etkinlikte, Cevdet Cömertbay Türk Sanat Müziği’nden eserler seslendirdi.
Ücretsiz düzenlenen etkinlikte, doğum günü olduğunu paylaşması üzerine, Hüseyin Hikmet Aydoğan adlı çocuğun doğum günü de kutlandı.

‘Çukurova sanat kaynağıdır’

Güzel bir yaz akşamı, bir arada olmaktan dolayı mutluluğunu dile getiren İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bereketli topraklara sahip olan Çukurova’nın, sanat kaynağı olduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Altın Koza Film festivali, Türk sinemasına büyük katkıları olmuş ve hala bulunmaktadır. Sanat evrenseldir. İnsanları bir araya getiren, buluşturan, sevgiyi, mutluluğu getiren büyük bir etkinlik. Tüm dünya zor günlerden geçerken, birleşmeye, kardeşliğe, huzura ihtiyaç olan şu zor günlerde böyle bir etkinliğe vesile olduğunuz için çok teşekkür ederim. Sinema, sanatın en güzel örneklerinden biridir, evrenseldir, insanları bir araya getirir. Çukurova çok büyük sanatçılar, edebiyatçılar yetiştirmiştir. Sanat kaynağı yerdir. Bereketli topraklar, Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Yılmaz Güney, Şener Şen’i yetiştirmiştir” diye konuştu.
Çukurova coğrafyasının 10 milyon nüfusu barındırdığını belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, “Altın Koza Sinema Festivali, Türkiye’nin 61 noktasında 36 milyon insanla buluşacak. Buraya gelme sebebimiz de Başkanımızı takdirle takip ediyoruz. Kendisi de bu projenin bir parçası olmayı istediği için sizlerle buluştuk. 17 Eylül’de başta Belediye Başkanımız Dr.Yusuf H.Civelek ve siz olmak üzere, sizin sevginizi 36 milyon insana götüreceğiz. Adana Altın Koza’da buluşarak, Anadolu’nun sevgi ve saygısını sinema sanatçılarına sunacağız. İskenderun zaten bizim parçamız, farkımız yok. Çukurova coğrafyası olarak hepimiz büyük bir aileyiz. Türk milletinin, sanatın, sanatçının istediği bu” dedi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz’a İskenderun fotoğrafının işlendiği anı tabağı ve İskenderun’un eski ve yeni fotoğraflarından oluşan İskenderun albümü verdi.
Lale Dağtekin’in sinema müziklerini seslendirdiği etkinlik, Türk sinemasına emek veren sanatçıların fotoğraflarının yer aldığı gezici sinema tırında Eyvah Eyvah 2 adlı film gösterimi ile sona erdi. Adana Büyükşehir Belediyesi’nden gelen konuklara, etkinlik öncesinde Belediye Yemek Salonu’nda iftar yemeği de düzenlendi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.