MEB: Yıkamazsın? GÜLER: Yıkarım!

CHP’li başkandan kardeş kıyağı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Uluçınar İzcilik Kampı’nın ihate duvarı yıkılıyor.
Yıkımı gerçekleştiren kurum ise, Gözcüler Belediyesi..
45 yıldır var olan duvar, ‘yol genişletme’ düşüncesiyle dozerlerin hışmına uğradı. Gerekçe ise, iki yıl önce Gözcüler Belediyesi’nin almış olduğu 18 uygulamasının tezahürü.. Yalnız ortada bir sorun var.
300 metre uzunluğundaki duvarın yıkımına başlanır başlanmaz, Devlet malına zarar veriliyor gerekçesiyle, İskenderun Kaymakamlığı ‘işlemi durdurun’ yönünde yazılı talimatta bulunuyor.
MEB: Yıkamazsın? GÜLER: Yıkarım!
Aynı belediye talimata rağmen, çalışmalarını sürdürüyor, duvarın 70 metrelik kısmını yıkıyor. Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı dava neticesinde Hatay İdare Mahkemesi’nin 19 Temmuz’da aldığı yürütmeyi durdurma kararı hatırlatılıyor, belediye yetkilileri yine bildiğini okuyor.
Ne zaman ki, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, arayıp tepki gösteriyor..
Dozerler duruyor, geri adım atıyorlar..
Bildiğim kadarıyla, Hatay Valiliği’nin bu konuda onayı yok..
Ancak Gözcüler Belediyesi’nin, iki dönem sonra tam büyükşehir statüsü konuşulurken, 18 uygulamasından söz etmesi akıllarda soru işaretleri bıraktı.
İddialar arasında, yol genişletmekteki amacın Başkan Acar’ın kardeşine ait villanın güzergahına kolaylık sağlamak olduğu ileri sürüldü..
Ayrıca, villadaki “Güler Emlak’tan satılıktır” ifadesi dikkat çekiyor.
Duvarın yıkım işine tepki gösterenler, birçok noktaya değiniyor..
Örneğin;
– Mahkeme kararı ve yazılı emre rağmen, Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler niye bu kadar acele ediyor ve bildiğini okuyor?
– 45 yıllık duvar, bugün mü araç geçişine sorun teşkil ediyor? Yoksa başka sebepler mi var?
– Yıkılan duvarın akıbeti ne olacak, masrafı ödenecek mi?
– Hem duvarın yıkılması 1 metre mesafe kazandırır. Bu durumda 45 yıllık çam ağaçları da kesilecek mi?
Başkan Güler ile MEB arasındaki tartışma büyüyor.
Öğrendiğim kadarıyla.. Arsuz Jandarma Komutanlığı da, Başkan Necmettin Güler hakkında ‘yazılı emre itaatsizlik ve görevi kötüye kullanmaktan’ Cumhuriyet savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Necmettin Güler’i tanırım.. İyi niyetli, istişare kültüründen faydalanan bir belediye başkanıdır. Olay niye bu noktaya geldi, anlamış değilim..
İlk defa bu kadar dikine gittiğini görüyorum..
Farklı sebepler olabilir düşüncesiyle aradım, sordum..
İşte cevabı:
“- Benim Uluçınar İzcilik Kampı civarında villam yok. Ama başka insanların var diye, oraya yol yapmayacak mıyım? İki yıl önce 18 uygulaması yaptık. Şimdi de gereğini yapıyorum.”
Bu konuda fazla söz söylemeye gerek yok..
Olay yargıda, bakalım nasıl sonuçlanacak?

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.