Erten “Cahilsin” diyen Kimyon’a patladı

İskenderun Belediye Meclisi, gündemde bulunan 4 maddeyi görüşmek üzere bir araya geldi. Belediye Başkanı Yusuf Civelek başkanlığında toplanan mecliste Ercüment Kimyon ile Doğan Erten arasında tansiyon yükseldi.

Mecliste CHP’den istifa eden Ercüment Kimyon, CHP’li üyelerin bulunduğu koltuklardan ayrılarak AK Parti meclis üyelerinin yanına oturdu. Bu görüntü mecliste gülüşmelere neden oldu. Mecliste oturma düzeninin belli olmadığını kaydeden Kimyon’un “Bundan sonra bende en ön sıralarda yer alacağım” sözüne AK Partililerden tepki geldi. AK Parti grubu adına söz alan Grup başkanvekili Doğan Erten, “Ercüment bey kimseye sormadan AK Parti grubunun yanına gelmiş, eğer transfer olmak istiyorsa partiye gitmesi lazım” şeklindeki esprili yaklaşımına CHP Grup başkanvekili Kamil Turan “CHP olarak biz bu durumdan çok memnunuz. Bizim arkadaşlarımız arasında bir başka partilinin olmasını istemiyoruz” demesi üzerine salon bir anda gerildi. “Sataşma var” diyerek söz isteyen Ercüment Kimyon, “Hiçbir şeyden anlamıyorsunuz. Ben söylediklerimin arkasındayım” demesi üzerine AK Parti’li Doğan Erten, “Bir önceki oturumda ‘Karayollarının yeşil alan kalmasını ben sağladım’ demiştin. Ama görüyorum ki; İmar Müdürü’nün itirazı ve 1997’de yapılan plan değişikliği arazinin 10 dönümünün hükümet konağına ayrıldığı, ayrıca geri kalan arazinin yeşil alan kaldığı ortadadır. Herkes biliyor ki, sen geçen mecliste söz verip, ispatlandığı taktirde istifa edeceğini söyledin. İmar müdürü söylediği konuda haklı çıktı. Sende eğer ben istifa etmesem şerefsizim demiştin. Tüm gazetelerde de yer aldı. Seni istifa etmeye davet ediyorum” açıklamasını yaptı. Erten’in ayrıca, Kimyon’un yatırımlara sürekli itiraz etmesi ve mahkemeye gitmesi üzerine 3. Yargı Paketi’ni hatırlatarak “Bundan böyle yürütmeyi durdurma kararı almak kolay değil! Mahkeme bundan böyle bu kararı almadan önce kurumun savunmasını da isteyecek” sözleri üzerine Kimyon, “Sen cahilsin” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Doğan Erten, Kimyon’u üzerine yürüyerek, “Bu güne kadar sen İskenderun’un tüm hizmetlerine engel oldun. Buraya gelip bizlere ahkam mı kesiyorsun! Bizim belediye meclisinde uyumlu çalışmalarımızı kendince baltalamaya çalışıyorsun! diyerek tartışma başladı. Olayın büyümesi üzerine ise Ak partili ve CHP’li meclis üyeleri araya girerek Doğan Erten’i sakinleştirmeye çalıştılar. Kimyon’un meclis üyelerini küçük düşüren tavrı tepki gördü.

Önceki İçerikMuhtarlar Milletvekili Karasayar’dan memnun
Sonraki İçerikEvimiz soframız bir olsun
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.