Davut Beton’un hedefi büyük

İskenderun’da mermer ve hazır beton sektöründe markalaşarak ekonomiye ve istihdama önemli katkılar sağlayan Davut Beton, sınırlarını aşarak, ününü Adana’ya taşıdı. Davut Panel olarak 355 dönümlük bir arazi üzerine kurulan fabrikada Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun ihtiyacı olan Sandviç paneller üretilecek.
Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan fabrikayı Özyapı Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Davut ve Davut Beton Yönetim Kurulu Başkanı Alper Davut basın mensuplarına gezdirdi. Oldukça devasa büyüklükte bir tesis olan Davut Panel’de İtalya’dan getirilen teknolojinin en son makineleri kullanılıyor. Oktay Davut ve oğlu Alper Davut fabrikanın işleyişini, makinelerin yaptığı çalışmaları ve panellerin nasıl son halini aldığını tüm detaylarıyla anlatarak geniş ve ayrıntılı bilgiler verdiler. 15 milyon Euro’ya mal olan fabrikada ilk etapta 40 kişi istihdam edildi. Önümüzdeki günlerde 3 vardiyaya çıkacak olan üretim tesisinde hem istihdam artacak, hem de üretim kapasitesi günden güne genişleyecek.
Bugüne kadar İskenderun’da yaptıkları özverili çalışmalarla bölgemizin yüz akı olan Oktay Davut ve oğulları Alper ve Sarper Davut, bu girişimleri sayesinde ülke ve bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacaklar.

TİCARETTE DENEYİMLİ BABANIN CESUR VE GİRİŞİMCİ OĞULLARI
Özyapı Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Davut, kendi işleriyle uğraşırken, bir taraftan da başka alanlara yönelmek istediklerini kaydeden Oktay Davut, yaptıkları araştırmalar sonucu sandviç panel imalatına niyetlendiklerinin altını çizerek, “Bunun için bize bir yer lazımdı. İskenderun’da yer aradık, istediğimiz ebatta yer bulma zorunluluğunun yanında arsaların pahalı olduğunu gördük. Arsaya mı para vereceksin? Fabrikayı mı yapacaksın? Bu insanı oldukça düşündürüyor. Bu arada Adana OSB’de yaptığımız temaslar sonucu bize 2011 yılının Mart ayında 35 dönüm yer tahsis ettiler. Bunun üzerine hemen kolları sıvayıp projelerini yaptık, tahsis ettirdik. Makineleri İtalya’dan sipariş ettik. Programa göre Haziran ve Temmuz gibi deneme üretimine girmemiz gerekiyordu. Ve girdik. Şu anda imalata ticari olarak başlamış durumdayız. Bizim üretimine yaptığımız Sandviç pizza bilhassa büyük fabrikaların çatı cephelerini kaplamak için sıcağa ve soğuğa karşı en iyi malzemedir” diye konuştu. Panelin yapımı sırasındaki kullanılan ürünler hakkında da detaylı bilgiler veren Oktay Davut, “Aldığımız saclara bobinler takılıyor. Poliüretan ve pentan gazı enjeksiyonlu, geri kalanı ise Türkiye’de yapılan saclardan oluşuyor. Bunlara bizim rolformlarda şekil veriliyor. İstenen kalınlığa göre bu merkezleniyor. Bunların içinde poliüretan iyice yapışsın diye lazerli bir ışınla bombardımandan geçiyor. Sonra içerisine kimyasallar enjekte ediliyor. Tabii bunlar muayyer sıcaklıkta ve soğuklukta olması lazım. Bunun için gerekli makineler var. Biz bu bobinlerden sacı çekip şekillendiriyoruz. Daha sonra sıkıştırılıp ütüleniyor. Oradan çıkarken de istenilen boyutta kesiliyor. Bunlar üst üste istifleniyor ve kullanılmaya hazır hale geliyor” dedi.
Davut Panele inşa edilen makinelerin yılda 3 milyon metre kare imalat kapasitesinin olduğunu belirtilirken, panellerin soğuk hava depoları içinde kullanıldığı belirtildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.