Bizler Türkiye’mizin büyük bir ailesiyiz

MÜSİAD Hatay Şubesi’nin geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma hakimdi. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ın da katıldığı iftar yemeğinin onur konukları dul ve yetimler, ihtiyaç sahipleri ile birlikte şehit ailelerimiz oldu.
Bizler Türkiye’mizin büyük bir ailesiyiz
MÜSİAD Hatay Şube Başkanı M.Fatih Tosyalı:

“Bizler Türkiye’mizin büyük bir ailesiyiz”

MÜSİAD Hatay Şubesi’nin geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde birlik, beraberlik ve hoşgörü rüzgârı esti. Yemeğe onur konuğu olarak katılan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “MÜSİAD olarak ülkemizin kalkınması için ihtiyaç duyulan her alanda gücümüz, bilgimiz ölçüsünde çalışmaya ve olumlu çalışmalara katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
Yelken Kulübü’nde verilen iftar yemeğine AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Tosyalı, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, AK Parti Hatay eski Milletvekili Mehmet Soydan, iş adamları Recep Atakaş, Nuri Üysen, OSB Başkanı Uğur Ateş, Tufan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan, Yazıcılar Genel Müdürü Osman Gözükara, Nursan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Keleş, çevre belde belediye başkanları, siyasi parti ilçe başkanları, MÜSİAD Hatay Şube yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dul ve yetimler, şehit aileleri, ihtiyaç sahipleri ve davetliler katıldı.
İftar yemeği öncesi Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, şehit aileleri ve ihtiyaç sahipleriyle hoşgörü ve nezaket ortamında sohbet ettiler, gönüllerini aldılar. Yoğun katılımın olduğu yemekte dualarla hep birlikte iftar açıldı. Daha sonra İskenderun İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından yemek duası yapılarak eller hep birlikte semaya açıldı ve bol bol dualar edildi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, “Manevi duyguların en üst seviyeye ulaştığı, kardeşlik ve dostluğun bereketli iftar sofralarında çoğaldığı, kardeşliğin, paylaşmanın erdemiyle taçlandığı kıymetli zamanları yaşıyoruz” diyerek sözlerine başladı.
Bereket ayı olarak da tabir edilen Ramazan’ın güzelliklerinden biri olan iftar yemeğini bir arada yaşamanın mutluluğu içinde olduklarını ifade eden Başkan Tosyalı, “Yoğun iş temposu ve koşuşturmaya biraz ara verdik ve siz değerli dostlarımızla Ramazan vesilesiyle bir araya gelebildik. Bizler, Türkiye’mizin büyük bir ailesiyiz. Bu zorlu günlerden dostluk ve kardeşlik bağlarımızı daha sıkılaştırarak güvenle geçeceğimize doğru emin adımlarımızla ilerliyoruz. Ramazan ayı ne mutlu ki, bizi bir araya getirdi ve birbirimizden güç almamıza vesile oldu.
Ramazan ayının ülkemize ve ailelerimize hayırlı olmasını diler, Ramazan ayının bereketi, huzurunun üzerimizden eksik olmamasını temenni ederiz. Allah Kabul etsin” dedi.

MÜSİAD ŞUBELELERİ HAYIRSEVERLİKTE YARIŞIYOR
MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı’nın ardından konuşma kürsüsüne gelen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, böylesi hoşgörü ortamında bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Olpak, “Ramazan af ve mağfiret, paylaşma ve bütünleşme, etrafta olup biteni anlama ve kardeşliği geliştirme ayıdır. Maalesef, bu günlerde yakın ve uzak coğrafyalarda birçok acı olaya şahit oluyoruz. Arakan’da, yanı başımızda Suriye’de içimizi parçalayan acılar ve zulümler yaşanıyor. Özellikle burada sizler bu acılara yakından şahit oluyorsunuz. Hemen kapı komşumuzda binlerce insan Ramazan’ın bereketinden, dinginliğinden yoksun, evlerinden oluyor. Sizler onlara kucak açtınız. Biz bugün sahip olduklarımız için şükrederken, zulüm gören kardeşlerimizin en kısa zamanda barışa, huzura kavuşmaları için dua ediyoruz” dedi. MÜSİAD Hatay Şubesi’nin ev sahipliğinde, toplumun her kesiminden insanı bir araya getirerek, sosyal kaynaşmanın yansımasına katkı sağladıklarının altını çizen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Anadolu’nun dört bir yanına dağılmış MÜSİAD şubeleri, kendi illerinde ihtiyaç sahiplerine yönelik iftarlar düzenliyor ve adeta hayırseverlikte yarışıyorlar. Burada yine çok anlamlı sofrayı sizlerle birlikte paylaşıyoruz. Hatay’a baktığımızda son yıllarda gösterdiği üstün performansla sosyo-ekonomik göstergeler açısından üst sıralara tırmandığını sevinerek görüyoruz. Bu vesileyle Hatay şubemizin hem kuruculuğunu, hem de başkanlığı yapan Fatih Tosyalı’ya bu yıl MÜSİAD yönetim kurulunda aramıza katılan Fuat Tosyalı’ya Tosyalı Holding olarak bölgelerine ve ülkemize sağladıkları katkılar için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Başkan Olpak, sözlerine, “Gönlünü hoş tuttuklarınızın sahibi sizin ve sevdiklerinizin de gönlünü hoş tutsun” diyerek son verdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.