Kişisel Gelişim Eğitim Uzmanı Eda Saygılı, ailelere seslendi:

“Tercihi öğrenciye bırakın”

Binlerce öğrenci LYS sınavının ardından ise şimdi de tercih konusunda fikir karışıklığı yaşıyorlar.
Yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı’nın stresini üzerlerinden atamadan şimdi de tercih sorunu ile karşı karşıya kalan öğrencilere önerilerde bulunan Kişisel Gelişim Eğitim Uzmanı Eda Saygılı, “Öğrenciler yaşadığı sınav stresini üzerlerinden atmadan şimdi de yerleştirme yerleriyle ilgili sıkıntılarla karşı karşıya kalıyorlar.

Kişisel Gelişim Eğitim Uzmanı Eda Saygılı, ailelere seslendi:

Öğrencilerin hayat boyu yaşamı boyunca çok önemli bir çizgide durduğu bir noktadayız Özellikle öğrencilerin tercih konusunda ailelere, psikolojik danışmanlara, rehber uzmanlarına çok büyük görevler düşmektedir. Bu dönemde özellikle tek başlarına tercih yapmaları çok doğru bir karar olmuyor. Belli bir uzman eşliğinde tercihlerin yapılması doğru. Eğer tek başına bir tercih yapıldığı zaman kararsız kalıyorlar” diye konuştu.
Öğrencilerin üniversiteye girişi konusunda ailelerin büyük desteklerinin bulunmasının çok önem arz ettiğini dile getiren Saygılı, “Ancak bazı konularda sıkıntılarda yaşanmıyor değil! Bazı öğrencilerin kendi istediği bölümleri dışında aileleri ve çevresi tarafından farklı bölümlere yönlendiriliyor. Ancak şu unutulmamalıdır ki; Burada önemli olan öğrencinin ne istediğidir. Öğrenci hayatı boyunca bu mesleği devam ettirecektir ve bu meslekte hayatını sürdürecektir. Bu yaşam süresince işinde sıkıntı yaşamaması için kendi istediği tercihi gerçekleştirmek gerekir. Eğer sizin söylediğiniz bir tercihi yaptığında ileride işinde yaşayacağı sorunların sorumlusu olarak sizi gösterebilir. ‘Sizin yüzünüzden oldu’ gibi şeylerle karşı karşıya kalabilirsiniz.
Bu nedenle aileler öğrencilerin yanında olmalı bu konuda çocuklarına ciddi destek vermeli” dedi.

Önceki İçerikBİR İKÖ EKSİKTİ?!
Sonraki İçerikRamazan’da bile bize bu sıkıntıyı yaşatanlara Allah çektirsin!
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.